Merhaba Arkadaşlar
Google arama sonuçlarını cloaking vb şekilde manipüle edip kullanıcıları başka sitelere yönlendiren siteleri nereye bildirebiliriz Google web spam ihbarı yaptım ama belki üzerinden 3 ay geçti 2 haftada bir tekrar tekrar bildirmeme rağmen onlarca site halen faaliyette detaylı bir şekilde mail atabileceğimiz bir adres var mı?
Yardım: Cloaking İhbar
6
●651
- 27-02-2015, 02:16:16Siteleri buradan yayınlamayacağım uyuyan devleri uyandırmamak içi : )depresanz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Cloaking Nedir ? sorunuza ise bir siteden alıntı yaparak cevap vermek istedim
Cloaking, kısaca sayfaların arama motorlarına ve gerçek (insani) ziyaretçiye farklı sayfaların gösterilmesi anlamına gelir.
IP adresinizden veya kullandığınız Browserın verdiği "User Agents" bilgisi ile sayfaya gelen ziyaretçinin gerçek mi yoksa arama motoru (Örümcek / Crawler / Spider) olduğu anlaşılmaya çalışılır. Eğer gelen ziyaretçi arama motoru (Örümcek / Crawler / Spider) ise arama motoruna belli anahtar kelimeleri (Keyword) içeren, arama motorları için optimize edilmiş sayfalar gösterilir. Gelen ziyaretçi gerçek (insani) ise sayfanın arama motoru için optimize edilmemiş, ziyaretçiyi gerçekten ilgilendirebilecek ve bilgi içeren normal sayfalar gösterilir.
Cloaking birçok arama motorlarının kullanım şartlarına aykırıdır ve tespit edildiğinde ilgili sayfa/site'nin Arama Motoru İndeksinden (Veritabanından) çıkarılmasına sebep olur.
Bunları detaylı bir şekilde açıklama yazıp ihbar edebileceğimiz yeri kimse bilmiyor mu? ya da öyle bir yer yok mu?
Aklımda deli sorular... - 27-02-2015, 02:24:21Üyeliği durdurulduDuyarlı olmakta fayda var.
https://www.google.com/webmasters/to...amreport?hl=tr - 01-03-2015, 18:51:30Hayır, pek alakası yok dediğinizle Google cloaking nedir diye yazıp aratırsanız mutlaka sorularınıza detaylı cevaplar bulabilirsinizdepresanz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bende öyle biliyordum ama bal gibi yediriyorlar : )hllzn adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle