İpucu: Backlink Çalışmaları ve Yükseliş Vaatlerine Dikkat!
15
●2.272
- 09-06-2016, 10:19:04Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.yazı için teşekkürler ben size farklı birşey sormak istiyorum, biz site olarak bu dediklerinizden zaten uzaktayız , özgün olarak çalışıyoruz ve sabah gazetesinden tutun, vatan gazetesine, haber 7 den tutun acunn a kadar herkes haberimizi alıyor sadece haber içinde pasif olarak site adımızı geçiyor, yani aktif link yok, bunun bize etkisi ne olur
- 09-06-2016, 11:31:32peki, tamamen mantık çerçevesinde soruyorum.
Rakip sitenin analizinden sonra, aynı çalışmaları doğal olarak ve zamana yayarak yaptıktan sonra, aynılarını tamamladıktan sonra da ek olarak aynı sektör ve aynı konuda, sitelerden link ve ya tanıtım almak bizi öne çıkarır mı yoksa aynı çalışmalar olduğu için spama girme ihtimalimiz olur mu ? - 09-06-2016, 11:33:28Doğru konulara değinilmiş, bir çırpıda okudum. Önemli detaylar var, teşekkürler.
- 09-06-2016, 12:44:182-3 Yıl öncesine kadar, sizi olumlu veya olumsuz etkileyen bir durum olmaz, sitenizin bilinirliği için doğal bir faydası olurdu sadece. Okuyucular dikkat edince siteyi merak ederek girerdi. Bu da site adınızın Google'da aratılma oranını arttırdığı için fayda sağlardı.never_fear adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ayıca ben bir sitenin ismini kullanıyor, link vermiyorsam bu ne demektir? Pazarımız ortaktır ve onu "rakip" olarak görüyorum, o yüzden kullanıcılarımı oraya kaptırmamak için linklemiyorum demektir.
Google bu konuya bir bakış açısı farkı getirdi. Dedi ki, madem insanlar gördükçe, arama yaparak ulaşmaya çalışıyor. Demek ki bu siteler "faydalı" ve benim botlarımın gözünden kaçan siteler. Peki, Google olarak temel hedefimiz, temel gayemiz kullanıcıya en faydalı siteleri üst sıralara taşımak değil mi?
İşte o yüzden artık sitenizin marka adı, sitenizin alan adı (linksiz de olsa) ne kadar çok paylaşılırsa, o kadar faydalı oluyor aslında siteniz açısından. Ama şu da bir kriter. 300 tane linksiz yazı geliyorsa, 4-5 adet de linkli yazı olması gerekir başka sitelerden.
HP Laserjet serisiyle kopyalamış gibi aynı çalışmayı yaparsanız spam işlem muamelesi görme ihtimaliniz artar. Burada kriter şu olmalı.TurgayGok adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Rakip sitem, 10 üzerinden 6 puan alan 10 siteden, 10 üzerinden 8 puan alan 20 siteden link almış. Bu sitelerin puanlaması trafik ve kelime pozisyonları olarak değerlendiriliyor diyelim.
Bizim 6 puan alacak standartlarda, ama rakibimizin link almadığı 10 siteden ve onun da link aldığı en kaliteli olan 3 tanesinden link almamız gerekir. Aynı şekilde 8 puan alacak sitelerde de söz konusu bu durum. Eğer mümkünse bir tane de 10 üzerinden 9 puan alabilecek sitede linkimiz olmalı ki, Google botlarına, "ben de onun kadar güçlüyüm sektörümde" mesajını verebilsin sitemiz.
Rica ederiz, kıymetli yorumunuz için ben teşekkür ederim. Yardımcı olabildiysem ne mutlu.KarabudaOsman adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle - 09-06-2016, 13:24:43tesekkurler aktif link vermeye yanaşmıyorlar hukuk yoluyla uyarıncada yazıyı kaldırıyor
- 09-06-2016, 14:03:19Dijital pazarlama dediğimiz şey zaten bu noktada başlıyor.never_fear adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Madem onlar gönüllü link vermek istemiyor yazılarınıza, siz insanlara bir sistem sağlayıp, yazılardan değil ama sitelerinin bir lokasyonundan link verecekleri bir çözüm sunun.
Örneğin:
Sitemizdeki yazıların X kategorisindeki metinlerini almak isteyenler, kendi sitelerindeki X kategorisinde veya siteleri sadece o kategori üzerine kuruluysa bir yazı içerisinde "çözüm ortağımız" "haber kaynağımız" gibi bir ibare ile aktif linkimizin de bulunduğu şekilde paylaşım yaparak, yazıların altında sadece domain adımızı marka olarak kullanıp veya yazıları yayımlayan editör adı olarak sitemizin ismini kullanan bir editör hesabı açarak yayınlayabilir.
Böylece size marka değeri, onlara yasal kaygısızlık katar
Siz ne kadar uzlaşmacı olursanız, o kadar kazanç sağlar iki taraf da.
- 09-06-2016, 14:17:51şöyle söyleyim haberler com ile görüştüm aktif link veremiyoruz googledan ban yedik dediler onlar içinde sıkıntı biizm içinde sıkıntı