• 08-10-2014, 18:18:49
    #1
    Sorularınız varsa cevaplamak isterim. Konuda ben kendi bilgi ve tecrübelerimle cevap vereceğim. Tabi bazı sorulmasını istemediğim sorular da bulunuyor.

    Sorulmasını istemediğim sorular;

    1- 3-5 hitim var nasıl 10k yaparım.
    2- Ne yaptıysam hit alamıyorum.
    3- Sitemi inceler misiniz nerede yanlış yapıyorum.
    ...

    bir iki analytics paylaşayım SEO konusunda ilgilendiğim sitelerden. Legal sitelerdir.





    Not: Sorular 5-10 tane olduğunda toplu olarak cevaplayacağım.
  • 08-10-2014, 18:37:21
    #2
    Özellikle alt sayfaların belirli bir kelimede düşüş yaşaması veya tamamen kaybolması çoğunlukla neye bağlıdır ? (Sadece makale alımı yapılmış.)
  • 08-10-2014, 18:52:48
    #3
    biri eğitim sitem ana kelimesinde 2 ci sırada ama alt kelimelerde çok gerilerde ve genelde hitler yandex arama motorundan geliyor... sıkıntı nedir acaba özetle
  • 08-10-2014, 19:48:05
    #4
    RUZGARBERAT adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    merhaba ,
    sektor
    lokasyon
    güncell sitelermi ? ( ne sıklıkla )

    teşekkürler.
    Kendi sitelerim hakkındaki soruları cevaplamıyorum.

    KSEO adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Özellikle alt sayfaların belirli bir kelimede düşüş yaşaması veya tamamen kaybolması çoğunlukla neye bağlıdır ? (Sadece makale alımı yapılmış.)
    Tamamen kaybolması demek ana domain üzerinde sorun var demektir. Sıralamadan düşmesi ise rakiplerinizin sizden daha çok çalışması ya da vrdiğiniz içeriklerin yetersiz kalması ile alakalıdır.

    Rakiplerinizin sizden daha çok çalışması derken şundan bahsediyorum. siz belli bir süre tanıtım yazısı almışssınızdır ve belli bir sıralamaya ulaştıktan sonra alımı kesmişssinizdir. Alım asla kesilmemeli sadece sıklık azaltılmalı.

    saygili66 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    biri eğitim sitem ana kelimesinde 2 ci sırada ama alt kelimelerde çok gerilerde ve genelde hitler yandex arama motorundan geliyor... sıkıntı nedir acaba özetle
    Eskiden ana domain yükselince alt kelimelerde kolayca yükseliyordu. Şimdi ise ana domain ve alt kelimelere çalışmak gerekli. Eğer belli bir doygunluğa ulaşırsa hiç çalışma yapmadığınız alt kelimelerde yükseliyor.

    Şunu unutmayın, her konu, her içerik yeni bir site gibidir. O yüzden ana domaine ne yapıyorsanız alt sayfalara da onu yapmalısınız.

    Yandex ile Google algoritmaları farklı olduğu için Yandex için birşey diyemem ama Yandex keyword domainlere çok önem veriyor.
  • 08-10-2014, 20:24:02
    #5
    RUZGARBERAT adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    o zaman konunun içinde sorulmasını istemediğim nokta sorular içine dahil ediniz.

    ayrıca gözlemlediğim diğer cevaplarda forumda muhtemel tekrar edilmiş şeyler. bol şans.
    ... koydum 3. sorudan sonra onu okumayıp bu şekilde saçma soru sorarsan cevap alamazsın. Muhtemel tekrar edilmiş şeyler olacak tabiki. Ben A yerine B demem A ne ise odur. Gelip burda hikaye anlatmıyorum.

    Sen kendi sorduğun sorulara baksana farklı birşey mi öğreneceksin? Aşağıda sorduğun soruların manalarını yazdım. Sabaha kadar tartışmak istersen tartışırım bugün işim yok, kazancım da yok bu konudan.

    Alıntı
    merhaba ,
    sektor -->> Bende o sektöre gireyim para kazanayım.
    lokasyon -->> dilini öğreneyim.
    güncell sitelermi ? ( ne sıklıkla ) -->> uğraştırıyor mu uğraştırmıyor mu. kolayca para kazanır mıyım kazanmaz mıyım.

    teşekkürler.
  • 08-10-2014, 20:24:02
    #6
    Oyun sektorunde değilmiydin sen
  • 09-10-2014, 00:20:35
    #7
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    Soru soranlardan herhangi birinizin acaba 150 degilde 15K hitli sitesi olsa surda gelip 2 satir birsey paylasmaya calisirmisiniz?

    Yahu adama onca isinin arasinda bilmeyenlere veya emin olamayanlara yardim etmeye caliyor. TESEKKUR etmek yerine ego savasina girmisiniz.

    Soracak sorunuz varsa sorun adam cevaplasin yoksa kirletmeyin konuyu.

    Ne biliyim ne aralikla backlink aldin,
    %kacini indexe
    %kacini alt sayfalara kategorilere aldin

    - Aldigin backlin cesitleri nelerdir? footer, tanitim yazisi, imleme
    - Sosyal medyayi nasil kullandin?
    - Orjinal icerkmi kullandin? Keyword orani neydi?
    - Paravan site/blog lari nekar yogun kullandin
    - Site hizina onem verdin mi?
    - Rakiplerinin yapmadigi neler yaptin?
    - Kesinlikle yapilmamasi gerekenler nelerdir?

    bu veya benzeri sorular sor ki konuya okuyanda okudugundan biraz haz alsin, 2 satir birsey ogrensin.

    Boyle bir konu actigin ve zaman ayirdigin icin tesekkur ederim.
  • 09-10-2014, 00:30:37
    #8
    @iyi Faydalı olmak adına güzel bir konu açmışsın. Kolay gelsin
  • 09-10-2014, 00:35:11
    #9
    Üyeliği durduruldu
    Yanılmıyorsam oyun ve tv izleme siteleriniz için script yazdırtmıştınız. Özgün script etkisi veya script wordpress ama özgün tema etkisi için düşüncelerinizi merak ediyorum. Konu için de ayrıca teşekkür ederim.