Google gibi düşünmek
Arama motoru optimizasyonu denilen şeyin ilk aşamasıdır. arama motoru google'dır. diğerleri; yahoo, bing, yandex ve diğerleri göl iken google denizdir. hal böyleyken bu denizdeki balıklardan faydalanmak için gölde yüzmeyi öğrenmek yerine denizde tekne kullanmayı öğrenmek gerekir. amaç denizi aşıp baştan sona gitmek değil teknemize istediğimiz balık türünü ve miktarını doldurmaktır. peki bunun için ne olması gerekiyor? öncelikle denizi iyi tanımak, hangi mevsimde hangi balıklar yer alır bilmek gerekiyor. teknemizin o denize uyumlu olup olmadığı, fırtınalardan sağlam çıkabilecek alt yapıya sahip olup olmadığını bilmemiz gerekiyor. hal böyleyken, deniz genişken, siz de tekne sürmeyi biliyor fakat tekne almamışken iyice denizi çözüp işe atılmanız gerekiyor. peki 2. aşamaya gelindi ve tekne alındı sonrası ne olacak? sonrası seo denilen bu tekneyi google denilen o denize karşı iyi kullanma aşaması olacak.
peki google ne istiyor? onun net bir cevabı yok çünkü google ergen kızlar gibi. insan üretimi bir yazılım dehası fakat milyonlarca siteye sürekli olarak yetişemediği için bazen seri eleme yoluna gidebiliyor. peki google gibi düşünmeyi öğrenenler ne yapıyor? genellikle 1 proje ve devamında o projenin ayaklarını yürütürler. mantığı anlar fakat anlatmazlar. seo uzmanı olan kişiler de herkesin bildiğini söyler, az kişinin bildiğini uygularlar. peki neden beklerler? google'ı iyi tanıdıkları için. aslında google bu kişileri ve projelerini bilir ve bu kişi bişey yapıyorsa bu iş tutar fakat bu projeyi hemen şahlandırmak acemi olup yıllarını harcamışlara karşı ayıp olacaktır mantığıyla birazcık bekletir bu kişileri. bu kişiler de biliyordur google'ın bu davranışını ve alışık oldukları için beklerler. sonraki aşamada o projede inanılmaz sonuçlar elde edilir ve bundan sonra daha siz bişey yapmadan google sizin adınıza her şeyi yapar. hatta sizin için özel kişiler yetkilendirip size ücretsiz danışmanlık desteği bile verir.
Kaynak: http://www.ironisozluk.com/google-gibi-dusunmek--22903
Kendi yazımdır. ironi sözlük'te yazdım.
İpucu: Google Gibi Düşünmek
2
●416
- 07-10-2014, 18:38:55Üyeliği durdurulduyazı için teşk ederim hocam bana kalırsa google için bir şeyler yapmak değilde ziyaretci için yapalım googlede bunu istiyor yani abartı spam gibi şeyler yapınca illaki bi noktadan sonra zararı oluyor google news kaydı olan siteleri hariç tutuyorum tabiki ama bana kalırsa diğer siteler için böyle yapınca uzun süre başarılı olmak daha uzun süre kalıcı olmak gibi sonuçları var
- 07-10-2014, 19:00:13Evet haklısınız. Fakat yazımda belirttiğim kısımda denizden balık alabilmek için denizi bilmek gerekiyor demiştim. Bu deniz balıklar için uygun zemin isteyen deniz. Yani kullanıcı odaklı SEO'yu destekliyor. Sizin demek istediğinizi anladım, ek olarak onu kasdetmiştim zaten bendeWick adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle