• 05-05-2014, 01:33:05
    #10
    Yaklaşık 4 - 5 senedir seo konusnda okuduğum makalelerden çıkardığım tek sonuç şu ki "dene ve gör". Kimse kusura bakmasın, kimseye laf attığım yok ama şahsen her siteyi çıkaracak bir "seocu" olsam kesinlikle kimseye iş yapmam. Kurarım sitelerimi tabiri caizse evimde geniş geniş yaşarım.

    Lafın kısası deneyin hocam ve farklı sitelerde deneyrek sonuçları kendiniz test edin.
  • 05-05-2014, 01:33:11
    #11
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    metehanx adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    birden fazla link niye içermesin onu anlamadım.. nasıl kullanıldığına bağlı. tam benzerliği karşılamasa da bu durumda wikipedia'nın her makale sonunda verdiği onlarca kaynak linkiyle ilk 500'e bile girememesi lazımdı
    vikipedi'nin kafası çok karışık emin ol google çoktan çözdü onu hocam ama tahminimce psikolojik olarak aşırı alıngan olduğundan bir şey demiyor kendisine. Çok anlayışlı, çok koruyucu bir karaktere sahip eksik olmasın googleımız. Bir yerlerden duyduğum söylentilere göre de vikipediden hoşlanıyormuş yani boş değilmiş ona karşı bununda etkisi var diyorlar ne kadar doğrudur bilemem.
  • 05-05-2014, 01:46:44
    #12
    dengeyi yakalayan kazanır ben bunu gördüm
  • 05-05-2014, 01:50:52
    #13
    1 sitemde 1 tanıtım yazısında 8 tane link verdim ve verdiğim linkler şuan o kelimede ilk sayfada yada ilk sırada. Tanıtım yazısı vermek faydalı ama adam akıllı vermek lazım.

    Moda sitesinden oyun sitesine tanıtım yazısı vermek pek mantıklı değil.
    (kişisel görüşüm)
  • 05-05-2014, 02:01:35
    #14
    Makalenin kalitesiyle etkisi ölçülür. Sen bireysin, onlarca kişi seni güzel bir edebiyatla anlatıyor. İster istemez, birilerinin dikkatini çekiyorsun Sanırım burada Google'dan bahsettim
  • 05-05-2014, 02:09:23
    #15
    Alt yapinin anahtari olmakla beraber cok faydalidir.
    Her siteden 1 adet alin ve her aldiginiz siteye farkli makale ve farkli kategori url sini baglayin ama hedef kelime ayni olmali.
    Buradaki amac ana siteye direk baglanti vermek yerine altyapidan kategorilerden destegi vermektir
  • 05-05-2014, 02:23:51
    #16
    Makalenin ve sitenin kalitesine göre değişir.

    Birileri alınmasın gücenmesin ama, link çöplüğüne dönmüş sadece tanıtım yazısı satmak için açılan sitelerle burada paket halinde tanıtım yazısı satıyorlar.

    Denedim tescilledim gönül rahatlığıyla söyleyebilirim ki zerre katkısı yok.

    Alacağınız sitenin trustrank değerine dikkat edin.Hangi sıklıkla güncellendiğine dikkat edin.Ne kadar link çıkışı olduğuna dikkat edin.

    Tanıtım yazınızda yükselmek istediğiniz kelimeyi maksimum 2-3 defa geçirin.Bir tanesini bold yapın diğerini anasayfaya yönlendirin.

    Yazıda 3 tane linkleme yapılmışsa diğer linkleri sitenin alt sayfalarına yönlendirin.

    Yazı minimum 150 karakter olsun.Ayriyeten resim eklemeniz faydalı olur.
  • 05-05-2014, 09:22:17
    #17
    Üyeliği durduruldu
    3 gün önce sadece 10 tane tanıtım yazısı yüzünden manuel spam yedim ve google örnek siteler olarak webmaster toolsdan tanıtım yazılarının urllerini verdiğine şok geçirdim. Tanıtım yazıları artık çokta işe yarayan faktörler değil.
  • 05-05-2014, 13:21:03
    #18
    Öncelikli olarak, site seçimini doğru yapmalısın. Burada benzer içerik üreten site domain yaşını ve güncellenme sıkılığını dikkate alabilirsin. Burada farklı olarak belirtmiş olduğum site domain yaşı, sana sitenin geçmişi ve geleceği hakkında fikir verecektir. Uzun soluklu siteler ile çalışmak faydalı olacaktır.

    Ve bir tavsiyem de para verdin diye abartılı bir şekilde link kasma tanıtım yazısı içinde. 2 ya da 3 ideal olarak belirtilir hep. Tecrübe ile oluşmuş bu veriyi dikkate almanı öneririm.

    Linkleri paragraf içerisinde serpiştir, paragrafları da yazı içerisine. Bir başka deyişle 3 link veriyor isen yazı 3 paragraftan oluşmasın .Bununla birlikte pargraflarını da kısa kesmemeni tavsiye ederim.