Arkadaşlar sitemin indexi artmaya başladı. Kontrol ettiğimde de blog.immortalance.net/page/41/?ref=Klasistanbul.Com şeklinde bir sayfam çıktı. Bu sondaki /?ref=... ne oluyor. Köü birşey midir. Ne görsem kıllanır oldum. Tüm indexlerin düşüş yaptığı için?
ARama sonuçları sayfası da bu
site:blog.immortalance.net - Google'da Ara
Bu ?ref=... uzantısı nedir?
65
●6.204
- 26-01-2008, 15:17:41
- 26-01-2008, 15:22:19onu biliyorum da anlamı nedir? neden olur? İyi midir kötü müdür?
- 26-01-2008, 18:11:47o domainden sana tık gelmiş yani birisi ordaki linkden sitene girmiş ve google indexlemiş.Bağlantıdan gelen hitin önemi hakkında bir ipucu bu aslında
- 26-01-2008, 18:13:41Arastirdim ama googleda bir açiklama göremedim.. ancak spiderin genel çalisma sistemine bakarsaniz.. sizin o sayfaniz ya da siteniz google tarafindan ilk olarak ref olan sitedeki bir follow link takip edilerek indekslenmis olabilir. Baska da mantikli açiklama gelmiyor insanin aklina..
- 26-01-2008, 18:16:49bazı api vb.yöntemlerle arama sonuçlarına göre oluşturulan sayfalarda site linklerinizin sonuna ?ref=xxxx.info gibi ekler getirilerek, google vb.arama motorlarında bu urller sitenize bağlı sayfaymış gibi görünür.
örnekle açıklayalım:
www.sitem.com adresi
tahmini gerçek sayfa sayısı: 130
googleda indexli sayfa sayısı: 180
googleda indexli ?ref= li url sayısı: 80
yani, 80 tane benim yapmadığım ve orjinal sayfayla farkı olmayan sayfam indexlenmiş. peki sitemize ne zararı var; bilirsiniz spam sayfa oluşturmak sandbox veya ban sebebi birçok arama motorunda. örneğin, http://www.sitem.com/iletisim.html ile http://www.sitem.com/iletisim.html?r....spamsite.info arasında (sayfa içeriği olarak) ne fark var. fark yok. google ve bazı arama motorları bunu sizin kopya içerik olarak spam niyetiyle yaptığınızı sanabilir.