Arkadaşlar bir site açtım 3 aydan biraz daha fazla bir süre geçti açalı.Site şu anda günde 1000-1500 civarı tekil hit alıyor. Backlink sorgulaması yaptığımda Google: 19 , Yahoo: 3.394 , Altavista: 2.670 , Total: 6069 diyor. İçerik hergün güncelleniyor. Pagerank :0
Bir de eğlence olsun diye daha önceden basit bir site açmıştım.Backlink falan yok ama onun bile pageranki 1
Bu nasıl olabilir? Site 3 aylık diye mi böyle acaba? Bir de şimdi güncelleme bitmiş ya birkaç gün sonra pagerank değeri değişebilir mi sitemin yoksa 3 ay bekleyecek miyiz yine? Bilen arkadaşlar varsa yanıtlarını bekliyorum. Saygılar..
Bu nasıl oluyor bilen varsa söylesin...
9
●718
- 17-01-2008, 02:01:31geçtiğimiz güncellemelerde güncelleme tarihinden 1-2 hafta sonra tekrar bazı sitelerin pageranklarında oynama olduğu olmuştur. Ancak bu örneğiniz bir çok webmasterın başına gelen bir durum, doğru dürüst içeriği ve backlinki olmadığı halde pagerank alan ama bunların aksine içeriği ve backlinki olup pagerank alamayan sitelerle sıkça karşılaşıyoruz ve malesef google böyle uygun görmüş demekten başka bir çaremiz kalmıyor, desekte birşeyleri değiştiremiyoruz.
- 17-01-2008, 02:04:21link değişiminin artık geçerliliğini büyük ölçüde kaybettiğini düşünüyorum.kaliteli pr 5 ve pr 4 sitelerden link almama rağmen bir sitem pr 0 da kaldı.google sistemini değiştiriyor sanırım başka yol yöntemler geliştirmek gerekecek.
- 17-01-2008, 11:27:571 site kodu ekle 10 siteye eklen olayları bitecek. artık link değişimlerinde herkes bilinclenecek diye düşünüyorum ve aşırı başka sitelere kod ekletmicek diye düşünüyorum. ben de 2 domain aldım 6 hafta oldu pr1 gelmiş 2 sine 2 sitem pr3 idi pr4 bekliyorduk sorgulamalarda pr6 gözüküyordu. pr0 verdi google.
- 17-01-2008, 13:14:26sizin yazdıklarınızı okuyunca kafam karışıyor. backlink almak iyi mi yoksa bir şey farketmiyor mu diye.
benim sitem 1,5 aylık tabi domain de. içerik olarak google'da 50 sayfa index var. çok değil yani. bir tane pr4, iki tane pr 3 text link satın aldım. 5-10 tane de link değişimi var pr0 - 3 arası. 3-5 tane de dizine kaydettim.
ve sitemin pr'si 2 oldu. şimdi hangisi doğru anlamıyorum. - 17-01-2008, 15:25:07Üyeliği durduruldubi sapıtma var ortada ama anlamadım.. google bu ya bende p3 -p2 gidip geliyorum .. Ama backlink olayını illaki bilir google bence ya indexlememiştir yada farketmemiştir henüz bence.. Yine bazı sitelerimdeki deli hit ve backlink olsa bile hala pr değişmemesi ilginç.. google bu ya arkadaşlar ne olacagını belli olmaz, olanıda kabul etmekten başka çareniz kalmaz..