• 18-09-2013, 22:17:27
    #1


    E-Ticaret Siteleri için Google Zebra Güncellemesi

    E-TİCARET SİTELERİ BURADAN KAYIT YAPTIRMALI!:
    http://www.google.com/trustedstores/

    Google'ın birçok güncellemesi geldi ve geçti. Tüm güncellemelerin hedef aldığı bazı hedefler vardı ve Google bu güncellemeler ile sitelerin üst sıralara çıkabilme kriterlerini tekrar tekrar belirledi. Şimi gelecek Zebra güncellemesi de E-Ticaret sitelerini ilgilendiriyor.

    Google bu yeni gelen güncellemeye Trusted Stores yani güvenilir mağazalar adını veriyor.

    Google Trusted Stores Resmi Videosu

    http://www.youtube.com/watch?feature...&v=FKXPeIeKYd8

    Zebra Güncellemesi Nedir?
    Zebra güncellemesi Google'ın E-Ticaret sitelerinin durumunu yeniden belirlemek ve güncellemek adına getirdiği bir uygulama. E-Ticaret siteleri için yeni yeni kriterler gelecek ve bu yeni kriterlere en iyi şekilde uyan, en eksiksiz şekilde tamamlayan kişilerin E-Ticaret siteleri üst sıralara çıkaca. Yurt dışındaki birçok E-Ticaret sitesi güncellemeye hazırlanmış durumda.

    Zebra Güncellemesi Neden Geliyor?
    İnternet üzerinde birçok sahte ve iş yapmayan E-Ticaret sitesi mevcut. Fakat bunlara rağmen bu siteler üst sıralarda olabiliyor. İşte bu yüzden Google Zebra Güncellemesini getiriyor ve artık bu tür çöp siteleri aşağılara atarak gerçekten ticaret yapan ve üst sıraları hakeden siteleri üst sıralara çıkaracak.[/SIZE]


    Zebra Güncellemesi Ne İstiyor?
    Zebra güncellemesi sizden gerçek bir E-Ticaret sitesi olduğunuzu kanıtlamanızı istiyor;

    1) Bir E-Ticaret sitesinde bulunması gereken en önemli özelliklerden birisi sepettir. Tek link ile sepetinizi görüntüleme özelliği sitenizde mutlaka ekli olmalıdır.

    2) Bulunan sepet sistemine müşteriler ürün eklediği takdiirde otomatik olarak güncellenmesi gerekmektedir.

    3) Her E-Ticaret sitesinde olması gereken bir özellik de Hizmet sözleşmesidir. Hizmet sözleşmeniz yok ise Google tarafından üst sıralara çıkmayı unutmalısınız. Bunun yanında bir de Geri İade Koşullarınızı içeren metin olması gerekmektedir. Bunlar Zebra Güncellemesinin istediği en önemli özelliktir

    4) E-Ticaret sitenizde kesinlikle ve kesinlike müşterilerinizin kolayca kayıt olabileceği ve kendi panelini yönetebileceği bir Üyelik sistemi olmak zorundadır.

    5) Ürünlerinin sepet sistemine ekleyen kişinin ürünü o anda satın almasının zorunlu olmaması. İstediği takdirde daha sonra da sipariş verebilme şansının bulunması gerekmektedir.

    6) Kargo Takip Sistemi de Zebra Güncellemesinin zorunluluklarındandır. Eğer Kargo Takip sistemine sahip değilseniz bir an önce kurmanız veya sistemi temin etmeniz gerekmektedir.

    7) Sitenizdeki üyelik sistemine kayıt olurken kullanılan bir form, destek talebi, şikayet gibi durumlar için form ve daha buna benzer birço kolaylık sağlayacak müşteri formları sitenizde bulunmalıdır.

    Not: Yazı tamamen bana aittir. Normalde gerçekten hit getirecek bir yazı olduğu için satmayı planlıyordum fakat burada paylaşmamın daha yararlı olacağını düşündüm. Bir teşekkürü çok görmezseniz sevinirim.

    SORULARINIZI KONU ALTINDAN SORABİLİRSİNİZ!


    Kaynak
  • 18-09-2013, 22:30:16
    #2
    Sistem şuan sadece Amerika'da aktif.. Ne zaman olur bilmem ama Türkiye'ye de gelecek.

    Web Master Tool gibi bir hesap açıyorsunuz, iş yerinin tüm iletişim bilgileri giriliyor. Kargo seçenekleri ,ürünlerin hangi şehirden gönderileceği, gerekirse çalışılan kargo firmaları seçiliyor. Sonra ürün listenizi xml şeklinde tanıtıyorsunuz sisteme..

    Gerisine devam etmedim, ama sanırım bir Eylem tanımlanacak ve müşteri sitenizde alışverişi onayladığında örneğin; siteadi.com/Onay.aspx sayfasına yönlendirilecek.. Google bu sayfaya kaç kişinin girdiğini görerek gerçekten siteden satış yapılıp yapılmadığını kontrol edecek. Bazı arkadaşlar kendi kendime sipariş verip sonra silerim diye düşünebilir. IP ve cookie kontrolü koyacaktır sanırım bunun için.

    Şimdilik BETA 1 aşamasında bizim için..
  • 18-09-2013, 22:55:22
    #3
    At ne zaman çıkacak. At kurtarır artık bizi.
  • 19-09-2013, 00:14:33
    #4
    FOXXLY adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    At ne zaman çıkacak. At kurtarır artık bizi.
    şahlanalım diyorsun yani

    Güzel bir yazı video 2011 yılına ait normalde..bu güncellemeler tabiki çok önemli..yüzbinlerce amazon affliate siteleri var..bunlar ne olacak bu durumda..adamlar sırf amazondan satış yapmak için ellerinden geleni yapıyorlar..hoş bende yaptım bir ara güzel para veriyor..