• 26-08-2013, 14:40:05
    #1
    Merhaba arkadaşlar, pek çok webmaster gibi Google'nin penguen algoritmasından dolayı bende mağdur duruma düştüm. Ocak ayında yapılan son güncellemeden sonra ise gerçekten içler acısı bir durumdayım. 30 k olan site hiti 10 k ya ulaşmıyor ve her gün güncel..

    Bugün arkadaşımla kısaca bir test yapalım dedik ve tamamen özgün olarak açtığım, 4 gün önce indexlenmiş yazımı herhangi bir değişiklik yapmadan kendi sitesine attı. Başlık aynı, konu içeriği aynı her şey aynı ve tahmin edin ne oldu! O kadar emek verip yazmış olduğum yazı 3. sayfada çıkarken arkadaşımın tamamen kopya olarak aldığı yazı 2. sayfa da 11. sonuç olarak çıktı.

    Penguen algoritması öncesinde siteme tek bir seo çalışması yapmadan yalnızca yazı girerek yükselebiliyordum fakat şimdi o kadar emeğe rağmen sadece yerimde sayıyorum.

    Muhtemelen benimle aynı sorunu yaşayan başka kişilerde vardır. Bu yazıyı sizinle Google'nin ne kadar saçma bir algoritmayla çalıştığını göstermek için açıyorum. Gerçekten bu işi yapmaya heves kalmadı artık.

    Şimdi yorumlarınızı bekliyorum, bakalım sizler bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?
  • 26-08-2013, 14:42:57
    #2
    Kopy paste yapanlari destekliyor google.
  • 26-08-2013, 14:44:28
    #3
    Üyeliği durduruldu
    Ebu adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Kopy paste yapanlari destekliyor google.
    aynen biz bi tarafımızı yırtıp özgün olalım mıllet copy ile coşsun
  • 26-08-2013, 14:45:36
    #4
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    Aynı dertten muzdaribim adam yazımı olduğu gibi almış o 1.sırada ben 2.sayfada. Özgün giricez mi girmicez mi biri bunu açıklasın
  • 26-08-2013, 14:48:20
    #5
    Özgün girince de bir şey olmuyor ki. Önceden kopya yazı açarken aynı başlığı atarsan Google bunu spam olarak algılıyor sıralamaya dahi almıyordu. Şimdi ise yazıyı açmış olan kişiyi geriye atıp, kopya olan yazıyı ön sıraya alıyor. Bundan daha trajik bir durum olamaz...
  • 26-08-2013, 14:55:36
    #6
    Üyeliği durduruldu
    Google'da bir kavram var arkadaşlar, bu tür konular sürekli açılıyor herkese karşı bilgi olsun.

    Google'da bir içerik algoritması vardır, birde backlink algoritması.

    Sitenizin özgün olması hitinizin 10k olmasıda birşeyi değiştirmiyor, değiştiriyor tabide spam girecek sitelerin üstünüze çıkması konusunda birşeyi değiştirmiyor.

    Diğer site az ve kaliteli backlink alarak, sizden daha fazla güncel durarak, sosyal ağlarda kendini daha popüler kıldırarak eklediği içeriklerde sizden üstten çıkma oranı çok yüksektir.

    Sitenin PR Değerinin yanı sıra trustrank değeri değerlendirilmeli.

    Hatta herşeyi bir kenara bırakalım düz mantık anlayacağınız yönden izah edeyim

    kaliteli bir haber sitesinden bahsedelim, ************* sizin sitenizdeki 1 içeriği yayınladığında üst sırada olacağını herkes tahmin edebiliyordur.

    En büyük avantajı google news gibi bir hizmete kayıtlı olduğundan algoritmalar dışında ekstra bir avanjı bulunmakta, siz rakip sitelerinizin içeriğini kopyaladığında neden yukarda olduğunu sorgulayacağınıza nasıl çıkabiliyor diye araştırma yapmalısınız. Bununda bir çok nedenleri bulunuyor.

    Kopya siteninde değeri felan yok varda yok, yani 1 aylık hit alsa bana yeter diyorsanız evet spam içerik girerek arama motorunda üst sıralarda olmanız kaçınılmaz neden diyeceksiniz 3-4 yıl öncesine kadar gidersek google veritabanı güncellemesini 21 gün içerisinde tamamlıyarak sonuçlarını yansıtabiliyordu, şuanda bu database genişlediğinde 1 ay kadar bir süreyi tamamlamakta bu süre sonucunda kişi websitesini kaliteli olarak beslemiş google'un kriterlerine uygun hale gelebilmiş ise o spam devri o kişi için kapanmayarak devam edebiliyor, sadece spam içerik girerek diğer google'un sinyallerini değerlendirmemiş ise düşüşe geçmeside kaçınılmaz oluyor.

    Sabırlı olun geç olsun temiz olsun mantığıyla isyan etmeyip bir sitenin çıkışı 1 ay ise 2 ay diyerek başlayın sonunda kazanan gene siz olursunuz.

    İyi forumlar.
  • 26-08-2013, 15:14:00
    #7
    Alın sizin için çok güzel bir yazı: http://www.cryptosam.com/google-peng...-guncellemesi/

    Not: site bana ait değil fakat seo konusunda gerçekten son derece bilgili olan cryptosam adlı üyeye ait.

    Bu arada söyleyeceklerimi kişisel olarak algılamayın ama ben sıkıldım artık bu konulardan arkadaşlar. Sürekli çıkıp pis google kaka google emeğimizi çalıyor diyoruz. Yok bu algoritma olmadı şuna geçsinler şöyle yapsınlar bilmem ne diyoruz. Adamlarının bünyesinde yüzlerce mühendis çalışıyor, inanın bizim o "muhteşem" (!) fikirlerimiz o kadar uygulanabilir olsa yaparlardı. Google ya olduğu gibi kabul edip sitenizi öyle optimize edeceksiniz yada bu kadar lanet yağdırıyorsanız google ı kullanmayacaksınız. Sürekli çıkıp şikayet etmek kimseye hiç bir şey kazandırmaz. Matt Cutts gelip burayı okumuyor sonuçta.
  • 26-08-2013, 19:03:27
    #8
    Her ikinizinde yorumları için teşekkür ederim arkadaşlar fakat anlatmak istediğimi tam olarak anlamış olduğunuzu zannetmiyorum. Arkadaşımın sitesi de yeni bir site olup üzerinde herhangi bir link ve seo çalışması yapılmamış siteler. Kısacası özgünlük, güncellik, pr, trustrank ve her türlü değer yönünden karşılaştırdığınızda kopya site, özgün sitenin altında kalıyor.

    Sitelerden bir tanesi Wordpress diğeri ise vBulletin. Aralarındaki tek fark bu ve bunun da önemli bir fark olduğunu düşünmüyorum.

    İşin özeti ipin neresinden tutarsanız tutun elinizde kalacaktır. Google'nin son yaptığı güncellemeleri mantıklı bulmuyorum. Google de sonuçta insan yapımı botlardan oluşuyor. Evet sektörde Google'den iyisi yok bunun farkındayım ama ortada bir hata varsa, bunu kabul etmek gerekiyor.

    Bence de bu kesinlikle bir hata ve en kısa sürede umarım düzelir. Yoksa daha pek çok webmasteri Google üzecek...
  • 26-08-2013, 19:41:28
    #9
    Arkadaşının sitesi senden daha iyimiş o zaman.
    Sen sitenin iyiliğini konu sayısına ve hite bakıorsan hata yapıorsun