Merhaba arkadaşlar, pek çok webmaster gibi Google'nin penguen algoritmasından dolayı bende mağdur duruma düştüm. Ocak ayında yapılan son güncellemeden sonra ise gerçekten içler acısı bir durumdayım. 30 k olan site hiti 10 k ya ulaşmıyor ve her gün güncel..

Bugün arkadaşımla kısaca bir test yapalım dedik ve tamamen özgün olarak açtığım, 4 gün önce indexlenmiş yazımı herhangi bir değişiklik yapmadan kendi sitesine attı. Başlık aynı, konu içeriği aynı her şey aynı ve tahmin edin ne oldu! O kadar emek verip yazmış olduğum yazı 3. sayfada çıkarken arkadaşımın tamamen kopya olarak aldığı yazı 2. sayfa da 11. sonuç olarak çıktı.

Penguen algoritması öncesinde siteme tek bir seo çalışması yapmadan yalnızca yazı girerek yükselebiliyordum fakat şimdi o kadar emeğe rağmen sadece yerimde sayıyorum.

Muhtemelen benimle aynı sorunu yaşayan başka kişilerde vardır. Bu yazıyı sizinle Google'nin ne kadar saçma bir algoritmayla çalıştığını göstermek için açıyorum. Gerçekten bu işi yapmaya heves kalmadı artık.

Şimdi yorumlarınızı bekliyorum, bakalım sizler bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?