• 24-08-2013, 01:52:39
    #28
    BroDomain adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Estağfurullah, kimi zaman ayakkabı bağımı çözmekten acizim ben. Sadece bu konularla biraz haşır neşirim ve yabancı platformları düzenli takip ederim. Pagerank değerlendirmesinde ya da SERP oluşumunda ölçüt olarak lokasyonun alındığını hiç duymadım. Yine de sizi reddedecek değilim ancak bunun bir tesadüf olduğuna inanmanızı tavsiye ederim. PR dağıtımına haritaları önlerine serip rastgele bir şehirden başlamak yerine, ilgili kelimelerdeki SERP değerlerini dikkate alırlar.

    Kaldı ki dediğiniz gibi olsa bile neden Birleşik Krallık olsun ki? Başlayacaksa Michigan'dan başlardı, hem Larry'nin köyü hem ABD dahilinde.

    Konuda daha bilgili arkadaşların yorumlarını da izleyelim bakalım, belki de yanılıyorumdur.
    O zaman örneğin "araba kiralama" yazın ve arama araçları sekmesinden lokasyon seçerek farklı gözlemleyin.

    İstanbul'daki bir vatandaşın "araba kiralama" SERP'ü ile Ankara'da ikamet eden bir vatandaşınki ile aynı değil.
  • 24-08-2013, 15:19:41
    #29
    BroDomain adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Haydi bunu eskaza yaptı diyelim, unutmayın ki o binada bir de Angara masası var, bizim bebe o klavyeyi alıp o Arthur'un gözlüğünden içeri sokmaz mı?
    Harikaydı )))))))))))))))))) sıralamalarda ciddi gözle görülen değişmelerde olmuş arkadasın dedigi gibi güncelleme gelebilir
  • 25-08-2013, 14:34:14
    #30
    Londradan sunucu mu alsak acaba
  • 25-08-2013, 14:40:57
    #31
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    Sabahtandır bütün google botları sitede cirit atıyor heyecan bastı beni, acaba bir güncelleme mi var??
  • 25-08-2013, 14:42:00
    #32
    firat7278 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Sabahtandır bütün google botları sitede cirit atıyor heyecan bastı beni, acaba bir güncelleme mi var??
    Hocam pagerank eskisi kadar önemi kalmadı bence yakında google kaldırır bu olayı
  • 25-08-2013, 14:43:43
    #33
    sanalrisk adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Hocam pagerank eskisi kadar önemi kalmadı bence yakında google kaldırır bu olayı
    Hayırlısı hocam, PR'yi kaldırır, yerine başka bir alet koyar google işini iyi bilir..
  • 25-08-2013, 16:50:33
    #34
    Misafir
    Hiç sanmıyorum hocam yürüyerek mi geliyor ayıptır söylemesi bu.

    https://www.google.com/search?q=lond...ll=1&tbs=qdr:m

    Bitek bu konu çıkıyor google'de. Sanmıyorum bir gelir hepsine birlikte.
  • 25-08-2013, 18:03:01
    #35
    BySeco adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    O zaman örneğin "araba kiralama" yazın ve arama araçları sekmesinden lokasyon seçerek farklı gözlemleyin.

    İstanbul'daki bir vatandaşın "araba kiralama" SERP'ü ile Ankara'da ikamet eden bir vatandaşınki ile aynı değil.
    Yanlış anlaşıldım sanırım. Daha doğrusu yanlış anlaşılmaya müsait bir cümle kurmuşum. Siz buradaki lokasyon kelimesini ziyaretçiler için almışsınız, ancak sitelerin lokasyonundan bahsediyoruz. Elbette ziyaretçilere lokasyon bazlı sonuçlar sunulur, bunu göz ardı edecek cehalette biri değilim. Benim verdiğim örnekte ise sırf site Londra'da diye "london rent a car" sıralamasında ona kıyak geçilemez. Paradigmalar daha farklıdır. Örneğin "ankara ikinci el" aradığımda araba.com geliyor, ancak site lokasyonu Almanya. (kontrol edebilirsiniz gerçektir.)

    Anlatmaya çalıştığım şey, bu tür bir güncellemede, yahut sıralama değişiminde lokasyonun pek önemli olmadığıdır. Şöyle ki;

    İstanbul'da "araba kiralaması" aramasında gelen sonuçlarda ilk site Meksika lokasyonlu 1.com sitesi, ikinci site Girit lokasyonlu 2.com sitesi, üçüncüsü Londra lokasyonlu 3.com sitesi. Google güncelleme yaptığında 3.com sitesine güncelleme gerekenlerini uygulayıp ilk sıraya yükseltirken 1.com sitesine güncellemenin gerektirdiklerini uygulamayacak mı?

    Ya da daha farklı bir örnekle;

    Google güncelleme geliştirse ve bunu uygulamaya başlasa, SERP'i değiştirmeye "dur bakalım 'Ankara araba kiralama' aramasında gelen sitelerden hangisi gerçekten Ankara'da acaba" diye mi kontrol eder, yoksa diğer verilere mi bakar?
  • 26-08-2013, 12:47:17
    #36
    Caddeciyiz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Balkanlardan gelen pagerank güncellemesinin etkisi altında kalacak olan marmara bölgesinde pagerank değerleri 0 ila 6 arasında tahmin ediliyor.
    Haftasonu batı karadeniz bölgesinde de etkili olması beklenen pagerank güncellemesi öncesi yetkililer uyarıyor.
    yıkıldım