• 29-07-2013, 11:47:51
    #10
    Üyeliği durduruldu
    Film izle kelimesinde de artık Google Haberler çıkmaya başladı. Değişik şeyler oluyor bu aralar.
  • 29-07-2013, 11:50:27
    #11
    osmanbey adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    haber siteleri oyun sektörüne girdi - ensonhaber , milliyet
    dizi sektörüne kısmen girdi - milliyet - seksenler izle
    bir kısmı sektörel dizin işine girdi.
    yakında sektörel diğer popüler aramalara da el atarlar
    evden eve nakliyat, ucuz bilet vs.

    sizin her ne içerik atsanız kafaya oynayan siteniz olsaydı bu içerikleri üretmez miydiniz?
    onu yapıyor haber siteleri de işte.
    bütün çabaları alexa'larını düşürmek, reklam pastası alexa'ya göre dağılıyor internet haberciliğinde.
    oyun gibi, dizi gibi kullanıcıyı sitede tutan, alexa yı düşüren faktörlere el atarlar.
    gayet normal.

    bakkal olarak kalmayın, bir araya gelin marketleşin, iş işten geçecek sonra.
    Google interneti tekelleştirmelerine izin vermez. Evet doğrudur sub domainler ile hemen hemen her sektöre girip diğer siteleri aşağılara indiriyorlar. Avm mantığı gibi

    Sanırım sadece türkiyede belli başlı sitelere bu kadar tekelleşiyor
  • 29-07-2013, 22:40:36
    #12
    Ben o sektörün içindeyim. Büyük haber siteleri ilede iletişimim oluyor. Çalışma ortamları, çalışma tarzları falan. Her yerde her sonuçta çıkmaları beni şaşırtmıyor. Çünkü bir haberi 1 manşet, 1 kategori ve 5 görünmeyen alt arşive atıyorlar. Aynı haberi 7 ayrı başlıkta aynı saniyede giriyorlar. Tabi içeriğinde oynayarak. Buda onlara bir aramada 7 sonuç çıkarma şansını doğuruyor.

    Hit gelsinde nasıl gelirse gelsin diyor otoriter ve milyon hit alan %70 haber sitesi. Gazete sitelerini ayrı tutuyorum.

    Hele bazı bildiğimiz ve saygı duyduğumuz çok büyük haber sitelerinin amacı, tamamiyle haber vermekten öte.

    Özellikle bazı gazete siteleri oldukça ilkelerine bağlı.
  • 30-07-2013, 00:49:36
    #13
    Sitede kalma süresine verilen önem arttıkça ve bu sıralamaya etki ettikçe haber siteleri bariz bir şekilde ilk sayfalara yerleşti.

    wm_xfreex adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Kurumsal olmadıkça DHA, Cihan, AA gibi firmalara kayıt olmadıkça hiçbir anlamı yok onun da kopya içerikten direk spam yersin .
    Hocam bu mesajı alıntı yaptım bir konuda danışıcam. Bilgin varsa ve cevaplarsan sevinirim. Örneğin bir haber ajansının gönderdiği içerik, değişiklik yapılmadan aynı anda yüzlerce abone haber sitesinde yayınlanıyor. Bu spam yerine geçiyor mu? geçmiyor mu?