Biliyoruz ki ziyaretçiyi ne kadar çok süre sitede tutarsak o kadar faydalı
Ben içeriğin yanında ona benzer içerikleri gösteriyorum bir nebze faydası olsa da tam beklediğim verimi alamadım açıkçası
Siz sayfa görüntüleme sayısını artırmak için neler yapıyorsunuz?
Faydalı bir konu olacağına inanıyorum[COLOR="Silver"]
Doğal ve doğal olmayan diye ikiye ayırabiliriz.
Doğal olmayan yöntemleri araştırmanız gerekecek.
Doğal yöntemler içinse biraz düşünmek, araştırma yapmak ve doğaçlamak zorundasınız.
Haberinizin yanına "Yok Artık" diye bir banner koyarsanız, bu ilgi çeker. Çekmese bile 1 saniye çalmış olursunuz
(çünkü ziyaretçinin okumak için ayırdığı sürede size vakit kazandırır.)
En kolay yol ise, hedef kitlenizi danımaktır.
Onların; gerek sevdikleri gerekse zaaflarını bulmaktan geçer.
Benzer haber koymak güzeldir, hiç olmamasından daha iyidir. Ama bunu bir uygulamaya yaptırdığınız için çok doğru etiketleri seçmelisinizki, en doğru sonuçları getirebilsin.
Finginetter yönteminide kullanabilirsiniz.
İnsanlar artık okumuyor, okumak istemiyor.
O zaman görsel şart hale geldi demektir.
Bir haberi okuduğunda, hemen yanına veya altına, can alıcı bir spot eşliğinde ilgisini çekecek bir video koyduğunuzda
(sizin olması gerekmez, youtube den bulup linkini koyun, kimse bir şey demez. Nasılsa sahibide bir reyting daha almış olacak) ve ziyaretçi o videoyu seyrettiğinde, zaten sitenizde kalma süresi, video süresi kadar artmış olacak. ve buda genel ortalamayı yükseltecektir. Henüz google sayfada kalırlık süresini "ortalama" olarak alıyor. Oysaki bu yanlış; Olması gerekense "ağırlıklı ortalama" olmalı.
(Bunu bize sunmuyor ama eminimki kendi tarafında "ağırlıklı ortalama" olarak görüyordur. Buda, sitenizdeki durumun gerçeğini sizden daha iyi biliyor demektir)
Dedim ya, doğaçlamanız, düşünmeniz lazım biraz. Çünkü sizin ziyaretçinizi, sizden daha iyi kimse bilemez.
Yukarıda yazdığım bir kelime vardı, buraya yazmıyorum. büyük ihtimalle siz hemen google a o kelimeyi yazdınız. aslında öyle bir kelime yok. durumu size anlatabilmek için uydurdum. Her akıllı insanı oltaya düşürür

oltaya gelmedim deseniz, yazdığım bu yazıya göre "akıllı insan" olmadığınız gibi bir durum çıkar ortaya, geldim deseniz, tezim ispatlanmış olur. Bu durumda geriye iki seçenek kalır. Ya, bu yazıya cevap yazmayacaksınız, yada sıkı bir cevap vermeniz gerekir ki; buda doğaçlama yeteneğinizi ortaya koyar. Tabi yazıya baktıktan ne kadar zaman sonra cevap yazdığınızda, geçen süre içinde yaptığınız araştırma süresini gösterir.

.