Merhabalar,
Google gündemini pek takip etmiyordum son 4-5 aya kadar geçtiğimiz günlerde Google resmen darbe yaptı birçok site kelimesinde battı.
Şunu belirteyim..
Film sitem var 16 film var filmler bottan gelme ama özgünleştirici var yani bir tür eş anlamlı kelimelerle spinliyor.Kelime bazlı filmlerde ilk sayfadayım.
Hatta gelen hitlerim neredeyse hepsi 3 film den gelmekte.
Google değişiklikleri hakkında
7
●719
- 19-07-2013, 17:34:28Bende böyle bir başlık açacaktım, baktım açılmış. Güzel... buradan devam edelim. Eğer herkes gözlemlerini paylaşırsa, kanımca bu başlık çok ilerilere gidecektir. Neyse, sadede gelelim, bende paylaşayım;
Ukalalık olarak algılamayın ama, Henüz Google'da işe başlayamamış olsamda, şimdiye kadar 3-4 tane ciddi değişiklik/yenilik yaptırtabildim. Geçen sene yazmıştım ve biri daha hizmete girmek üzere. ve şu anda da testler başladı... çok rahat gözlemleyebiliyorum.
Artık birincilik sırası 24 saat sürmeyecek.
Uzun bir yazı yazmıştım Google'a. Özü şuydu;
Bir sitenin X kelimesinde 24 saat boyunca 1. sırada olması anlamsız. Algoritmanızda bu anlamda revizeler yapmanız ve saatlere göre değişkenlik göstermesi gereken en az 2 farklı formül uygulamanız gerek, Şöyleki;
Örnek üzerinden gidiyorum; Konumuz "oyun" olsun.
Günün en çok oyun oynanan saatlerinde, oyun oynanan bir "abc" sitesinin birinci gelmesi kabul edilebilir. Ancak aynı sitenin, en az oyun oynanan saatlerde de birinci gelmemesi gerekiyor. Çünkü;
Oyun satışı yapmaya çalışan bir sitede, aynı kelimede de yükselmeye çalışmak zorundadır. Ancak her iki "oyun" kelimesi de görünüşte birbirinin aynısı olduğu için, Google'a "oyun" yazan bir kişinin, geçmiş ziyaretleri vb. yöntemlerinin analiz edilerek, ne demek istediğini anlamanız gerekiyor. Bunun zor olduğunu, ama sizin için kolay olması gerektiğini biliyorum. Bu yüzdendir ki, günün belli saatlerinde, rekabet halindeki diğer site sahiplerininde sahnede rol alabilmesi ve küsmemesi için buna benzer bir yol izlemeli, en azından bu fikri bir listeye almanız lazım...
gibi bir şeyler yazmıştım. Tabi bunu buradaki gibi iki satırda değil, uzun bir yazı ile anlatmıştım. Bulamadım, bulabilseydim aynen buraya yapıştıracaktım, idare edin işte
Daha nokta vuruşlu bir örnekle:
Sabah yemek yemek isteyen bir insanın yaptığı sorgu sonucunda, önüne gelecek liste ile, akşam üzeri yemek yemek isteyen bir insanın önüne gelecek listenin farklılık göstermesi gerekir. Öyle ya, sabahleyin kebapçılarla dolu bir listeyle karşılaşmanın hiç bir esprisi yoktur. (Ama bana tutupta "ya hem kahvaltı hemde kebap hizmeti veriyor sa" demeyin, onada cevabım; Sadece kahvaltı hizmeti veren birinin kahvaltı hizmeti, her halttan hizmet veren birinin vereceği kahvaltı hizmetinden daha iyi olması beklenir" derim (spesifik olmak).
Daha sıkı bir örnekle;
booking'in kendi sitesinin, araç kiralama konusunda birinci geliyor olması, tekelciliğin kralıdır ve araç kiralama şirketlerinin önünü tıkar. Olması gerekense, araç kiralama konusunda aç gözlülük yapıp, booking'i değil, rentalcars'ı yükseltmeye çalışması gerekir. İşte bu yüzdendir ki, booking içinde otel bakan birisinin önüne, "buraya gitmek için şuradan araç kiralayabilirsiniz" gibi bir yazı ile, kendi sitesine yönlendirmeye çalışmasına "hak", ama Google'da araç kiralamayı düşünen birisinin önüne booking'in gelmesi ise saçmalığın daniskasıdır ve pazarı öldürür. (şu anda gelmiyor ama, nok gibi parası olduğu için pekala yapabilir mi yapar. Yapanlar yokmu, koç gibi var, hemde sürüsüyle)
SONUÇ:
Tüm kelimeler için geçerli mi bilmiyorum, ama şu anda bir süredir gün ikiye bölünmüş durumda. Yaklaşık olarak Türkiye saati ile 05.00-17:00 ve 17:00-05:00 şeklinde. Deneyin görün.
. - 19-07-2013, 18:07:01Google Panda'yı güncelliyor şu anda. Daha soft yapıyor. Nasıl bir soft olduğunu önümüzdeki günlerde göreceğiz.
18 Temmuz 2013 Panda güncellemesi
Google sıradaki Panda algoritması güncellemesini onayladı. Şirkete göre, bu güncelleştirmenin farkı spam sitelere karşı "daha iyi hedeflenmiş" olmasıdır.
Cutts'a göre, bir aylık güncelleştirme yeni sinyalleri uygulayarak spam filtreleri etkisini daha "soft" yapmak için geciktirilmiş oldu.
"Birkaç gündür daha hedefe yönelik yeni sinyallerin uygulandığı yeni bir Panda güncellemesi yapmaktayız." Cutts
Kaynak http://searchengineland.com/google-c...argeted-167219 - 19-07-2013, 21:22:05Üyeliği durduruldubir çok sitenin backlinki siliniyor temizleniyor...
- 20-07-2013, 01:46:43Denizs adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 20-07-2013, 02:12:47SakaryaCity adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 20-07-2013, 02:22:10Bir önceki panda güncellemesinden haksız bir şekilde etkilendiğimi düşünüyorum umarım bu güncellemede bazı değişimler olur. özgün yazılmış 9k postum yalan oldu resmen. Bakalım hakkımızda hayırlısı pandayla bir kez daha dans edelim