• 03-07-2013, 02:10:04
    #10
    serkantkar adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    301 yonlendirme sonuclarini degerlendirmek icin daha cok erken. 2-3 hafta bekle ve sonuclari burada paylas.

    Bu arada domain yonlendirmeyi webmaster tools uzerinden de yaptigini farzediyorum. Eger yapmadiysan bunu ivedilikle hallet.

    Bir nokta daha. Google istese tum yonlendirmeyi 1-2 saatte halledebilir ancak bu Google'u reverse-engineer etmek isteyenlere koz verecektir. O yuzden bu tip islemler sittin sene surer.

    webmastertools üzerinden yaptım zaten orada bi' sıkıntı yok.anlamadığım olay ise şu, önemli bazı kelimelerde ilk üç sıradaydım ben, şu anda hala tibli olan site yerini koruyor. taşıma işlemini de yaptım, mantıken eski sitenin yerini mi alacak yeni site?
  • 03-07-2013, 03:24:23
    #11
    StarWars adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    webmastertools üzerinden yaptım zaten orada bi' sıkıntı yok.anlamadığım olay ise şu, önemli bazı kelimelerde ilk üç sıradaydım ben, şu anda hala tibli olan site yerini koruyor. taşıma işlemini de yaptım, mantıken eski sitenin yerini mi alacak yeni site?
    Google'a gore gule oynaya bu tip yonlendirmenin tamamlanmasi lazim ama bu teoride. Pratikte ben kisa surede basarili 301 yonlendirmesi gerceklestireni duymadim. Olay genelde uzun surdugu icin bircok dinamik degismis oluyor ve neticede sonuclari nelerin etkiledigini kestirmek guc oluyor. Tekrar ediyorum sizin durum icin su anda cok erken.

    Google algoritmalari reverse-engineer edilmesin diye elinden geleni yapiyor. Bircok forumda 301 yapilmis eski sayfalarin aradan aylar gecmesine ragmen arama sonuclarinda geldigini okuyabilirsiniz. GoogleBot'un bir ayda yuz defa 301 aldigi bir sayfayi hala indekste tutmasinin sebebi ne olabilir, kaynak yetersizligi mi elbette hayir. Amac olabildigince bu tip degisikliklerde rastgeleligi artirmak. Arama motorlarinda spam gelistirmeye karsi bu kullanilan bir yontemdir.
  • 03-07-2013, 09:01:44
    #12
    StarWars adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    ne kadar zamanda yerine oturur acaba?
    Google bota gösterdiğin anda başlar işlemler.

    Not:Eski domaini belirli bir süre kapatmayın. 301 yönlendirmesi yardım konusundaki arkadaşa verdiğim cevabı dikkate almanızı öneririm.