Arkadaşlar 2 ay önce açtığım sitem her gün düzenli olarak google'de yükseliyordu. tamamen özgün, uzun yazılar yazıyordum. her yazıma kendim yorumlar yazıyordum başka isimlerle. Nisan ayının 25'inde birden site hiti düşmeye başladı.3 gün içinde hit yüzde 80 düştü. Google'de ilk sayfada olduğum tüm aramalarda sitem 2,3,4, ve daha da gerilere gitti.Siteme diğer bir sitemden yazı içlerine benzer yazılar şeklinde görünecek şekilde resimli olarak kategorilerime link vermiştim.
Kategorilere verdiğim linkten sonra sitemin hiti artmıştı. Aradan biraz zaman geçince aynı sitemden footer link verdim. footer linki koyalı 20 gün falan oldu.
Hiti düşen sitemle link aldığım sitem aynı hostta, aynı ipte idi. Bunun dışında herhangi bir link alımım olmadı. Hergün düzenli güncelliyorum siteyi.
Acaba sitem diğer sitemden aldığım footer link yüzünden mi düşmüştür? Yada siteme sadece kendim bol sayıda yorum yazdığımdan mı düştü?
Sitemin düşüşüne ne sebep olmuştur? Uzman arkadaşlardan yardım rica ediyorum.
Site hitimin düşme sebebi ne olabilir?
7
●824
- 03-05-2013, 08:04:05Skormatik adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Mrb. Skormatik rakamsal olarak ne kadar bir kaybınız var ay içi ortalama hitiniz ve düşüşteki hitinizi yazarmısınız ?
Saygılarımla...
ColdSwoRD - 03-05-2013, 12:58:31ColdSwoRD adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 03-05-2013, 13:11:18siteniz büyük ihtimalle 6 aydan küçük yeni bir site. dalgalanma falan yok. sağlıksız olarak aldığınız backlinkler sitenizi sıralamalarda geriye düşürmüş.
yazdığınız yorumlar sitenize zarar vermez yarar katar.
bu sorun herkesin başına geldi. henüz bir çözüm üretebilen kişi yok. büyük ihtimalle çözümü olmadığındandır. 6 aydan küçük siteler için bilmeyen kişilerin kesinlikle backlink almasını tavsiye etmiyorum. - 03-05-2013, 13:23:57Üyeliği durdurulduyenibilgi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 03-05-2013, 13:39:19pan_river adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
değerinizi çalışmalar sonunda 100'e çıkardınız. ancak google sağlıksız backlinklerden dolayı değerinizi 20'ye düşürdü. artık yeni değeriniz 20. burdan devam edebilirsiniz. herhangi bir ceza olarak görmeyin bunu. google fazladan verdiğini geri alıyor sadece. 20 lik siteyide daha sağlıklı çalışmalarla tekrar yükseltmeniz mümkün.
ancak bekleyeyim, nasıl olsa geri iade eder aynı değeri diyorsanız boşuna beklemiş olursunuz. google bir çok konuda daha ciddi davranmaya başladı artık. kurunun yanında yaşlar bile yanabiliyor. - 03-05-2013, 19:16:43Üyeliği durdurulduColdSwoRD adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Cevabınız için teşekkür ederim. Sitem daha iki aylık olduğu için ay içi belli bir hite sahip değildi, her gün düzenli artışla düşmeden önce 1650 hite çıkmıştı. düşüşle birlikte hitim 500 lere indi.