Forumda bir çoğumuzun flash oyun sitesi var. Bunların bir kısmı wordpress bir kısmı örümcek oyun bir kısmıda farklı scriptleri kullanıyor. Ama hemen hemen baktığımda aşağı yukarı kullanılan botlar aynı. Yani herkesin sitesinde aynı oyunlar dönüp duruyor.
Bir süredir oyun sitelerini inceliyordum ve şu kanaate vardım. Aslında popüler olan sitelerin bu kadar çok ziyaretçi çekmesinin altında backlink, reklam ve geçmişten ziyade oyuncuyu sitede tutacak oyunların olması. Dikkat ederseniz oyunskor gibi popüler sitelerin oyunları genelde ilgi çekici görsellere ve oynanışa sahip. Yani eklenen her oyun özenle seçiliyor ve giren ziyaretçi oyunları keyifle oynuyor. Biz ise hep aynı oyunları sitede dönderip duruyoruz dolayısı ile çocuklarda sıkılıp çıkıyor. Çok daha değişik ve kendileri oyuna bağlayıcı şeyler istiyorlar. Zaten bot ile çekiliyor ise mutlaka açıklamaları ve başlıkları çok fazla değişikliğe uğramıyor. Bu sefer Google da yükselebilmek için başkaları ile mücadele ediyoruz. Sonra oyun sitem var ama bir türlü hit alamıyorum diye dert yanıyoruz. Her ne kadar çocuklar daha fazla oyun oynasa da büyükler de onlardan aşağı kalmıyor. Ben bile sıkılınca kafa dağıtmak adına güzel oyunları oynuyorum.
Bu gün ki bebeler daha bir farklı. Dün şekerle aklını aldığın çocuklar bu gün seni parmağında oynatıyor. Babasının android telefonunu alıyor oyun kuruyor üstüne google playe girip boyundan büyük yorum atıyor. Daha farklı ve ilgi çekici şeyler istiyorlar. Basit, anlamsız, iğrenç grafiklere sahip oyunları oynamak istemiyorlar. Araba yarışı oynayacaksa altına audi, mercedes, bmw çekmek istiyor. Markası belli olmayan yada anadolu marka otomobili sürmek hoşuna gitmiyor.
Bu nedenle bende bir arayış içerisine girmişken aklıma mochimedia.com geldi. Örümcek oyun scripti kurulu siteme http://bit.ly/15r6kEV bu adresten girerek oyunları elle çekmeye başladım. Oyun açıklamaları ingilizce olsada çevirmek çok da zor olmuyor. Günde yarım saatinizi ayırıp buradaki oyunları sitenize ekleyerek farklılık oluşturabilirsiniz. Hem farklı oyunları sunmuş olursunuz hemde Google un gözünde kopya muamelesi görmemiş olursunuz.
Tabii elle yapabildiğiniz gibi biraz uğraş verirseniz api ile scripte entegre edebilir yada myarcadeplugin gibi sitelerden tema ve plugin satın alarak oyunları otomatik olarak çekebilirsiniz. Sonrasında yine açıklamaları değiştirirsiniz. En azından ana sayfanızda ve kategori sayfalarında ön plana eklerseniz ziyaretçilerinizin arttığını göreceksiniz.
Umarım yararlı olmuştur. Bol hitli günler. Hayırlı kazançlar.
İpucu: Flash oyun siteleri için öneri
20
●4.636
- 20-04-2013, 16:14:37
- 20-04-2013, 16:30:59Üyeliği durduruldu<kd> Çevremdeki birçok kişi ANADOL marka arabaya ANADOLU diyor.
</kd>
Flash oyun sektöründeyseniz;
En İyi FLASH OYUN SCRİPTİNİ Yazmamız İçin Önerilerinize İhtiyacımız Var!
İstek veya önerilerinizi bekleriz... - 20-04-2013, 16:46:21WSBGDH adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Alışkanlık olsa gerek
- 20-04-2013, 16:50:42Müşterilerime söylediğim bir konuydu, açılması iyi olmuş. Mümkün mertebe de yabancı botları kullanmalarını öneriyorum çünkü oradan oyun çekince nedir bu diye bakma zorunluluğu hissediyorlar, açıklamaları, oyun adını falan kendileri baştan yazmak zorundalar eğer o oyunları istiyorlarsa. Güzel bir anlatım olmuş.
- 20-04-2013, 16:58:12Teşekkür ederim. Aslında mochimedia apisi geniş bir kullanım alanı sunuyor. Ben bot yazmadım hiç ama wordpress yada farklı scriptler için bot yazan arkadaşlar uğraşsalar bence entegre edilebilir. Hem de mochimedia reklamlarından kazanç sağlanabilir.FLetcher adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 20-04-2013, 17:03:59Bu zaten mevcut myarcadeplugin'i satın aldığınız takdirde sadece mochimedia'da bulunan oyunlar değil kongretage spilgames gibi 10 adet oyun yapımcısının oyunlarını çekiyor sitenize.constantine38 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 20-04-2013, 17:13:00Onarcade AVarcade gibi scriptler benide bitirdiRetreat adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
demoları çok saçma olmasına rağmen kullanan siteler on numara görünüme sahip Örnek avarcade: http://buxle.com/ buda demo adresi neredeyse alakası yok nasıl yapıyorlar merak ediyorum. http://www.arcademug.com/shop/avarca...s/purple-dino/
</kd>
Alışkanlık olsa gerek