• 01-04-2013, 18:11:15
    #1
    Üyeliği durduruldu
    Öncelikle şunu belirteyim konuyu açmadan önce arama yaptım son 3 ayda paravan bloglarla alakalı satış ve alımlar dışında hiç bir konu açılmamış.

    Son zamanlarda sürekli sağda solda görür oldum, paravan site veya blogların artık eskisi gibi etki etmediğini, hatta olumsuz yönde etki ettiğini belirten bir kitle var. Örneğin r10corap.com sitesi sahibiyseniz ve paravan siteler olarak r10corapci.com r10corapciniz.com sitelerini paravan olarak (tüm yapılması gerekenlerin yapıldığını farzediyorum, paravan sitelere nasıl davranılması ile alakalı) kullanmaya başladık. Bunu google ne hakla bize ceza olarak sunabilir? Bu bir anti seo yöntemi olarak değerlendirilmez mi? İşin diğer tarafından bakıyorum, çok güzel bir şekilde özgün makaleler girip, ana siteden farksız bir şekilde beslediğiniz büyüttüğünüz bir sitenizden link alıp / vermenin ne gibi bir zararı olabilir?

    Dökülsün görüşler...
  • 01-04-2013, 18:30:01
    #2
    paravan blogların zararı yok. ancak bilinçsiz kişiler, ekleme zamanını ve eklenilecek paravan site sayısını bilmedikleri için abartıyorlar ve sonuç hüsran olunca paravan siteler yüzünden ceza yedim yada hiçbir işe yaramadı diyorlar. sözün özü: zamanlama ve miktarı ayarlamasını biliyorsanız hiçbir link size zarar vermez.
  • 01-04-2013, 18:46:12
    #3
    Üyeliği durduruldu
    Aristokrat adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    paravan blogların zararı yok. ancak bilinçsiz kişiler, ekleme zamanını ve eklenilecek paravan site sayısını bilmedikleri için abartıyorlar ve sonuç hüsran olunca paravan siteler yüzünden ceza yedim yada hiçbir işe yaramadı diyorlar. sözün özü: zamanlama ve aynmiktarı ayarlamasını biliyorsanız hiçbir link size zarar vermez.
    %100 katılıyorum çünkü en mantıklı olan da bu. Paravan blogların tamamını aynı anda açıp, tamamına aynı anda, tamamına aynı makaleyi yollayıp, tamamına aynı linkleri bağlarsan sonucun hüsran olması zaten kaçınılmaz.

    Ama kendini seocu olarak addeden sitelerde bile gördüm paravan bloglara laf edildiğini ve artık bir işe yaramadığını. Deneyimleri paylaşalım arkadaşlar.
  • 01-04-2013, 19:48:03
    #4
    Paravan blog anlayışında hata var!

    Açılan paravan bloğu insanlar değersiz, önemsiz olarak görüp sitelerini öz evlat olup paravan'a ise üvey evlat muamelesi yapmaktadır.

    Olması gereken ise siteniz ağabey paravan blog ise küçük kardeş olmalı ve küçük kardeşler abisini desteklemeli öyle bir blog yapmalısınızki oda sizin bir siteniz gerektiğinde çekinmeden adsense reklamınızı koyabilmelisiniz.

    Aksi taktirde hiç bir işinize yaramaz aksine zarar verir.

    Bakınız: Aşağıda vereceğim site 1 saat önce açtığım paravan bloglardan birisidir. İlk etapta text llink almadım almayacağımda 10 ve üzeri konu olana kadar beklemedeyim.

    http://setrmsonline.blogspot.com
  • 01-04-2013, 19:58:23
    #5
    Üyeliği durduruldu
    paravan blogu, normal blog mantığı ile isletip zaman ayırırsanız faydasını simdi bile görürsünüz.
  • 01-04-2013, 20:32:41
    #6
    PAravanı hangi anlamda kullandığınız önem arz ediyor.

    Paravan bloğumuzun amacı kendine has özgün yazılar ile ana sitemizi desteklemek olmalı ve sadelik ile asla abartılı link çıkışı olmayan göze batmayan kolay navigasyonlu bir yapısı olmalı.

    Paravan bloglar her zaman faydalıdır doğru kullanıldığı sürece.
    Kalkıp ana sitedeki konuları kopyala yapıştır ve konu altına içine 5-10 link ekle ardından gelmez mi ceza ?