Facebook kapatıldı
135
●8.666
- 27-05-2010, 08:01:27Sansüre karşıyımdır ama bu ülkede birçok site engelleniyorsa, Facebook denilen sitede engellenmelidir, hatta bu kurallara ve uygulamalara göre ilk engellenmesi gereken sitedir.Ama engellenemiyor.Açıldığı andan itibaren Türkiye'de olanlar nedenini ortaya çıkartıyor, ama işte birçok şeye seyirci kalındığı gibi bu olanlarada bile bile seyirci kalınıyor.
- 27-05-2010, 14:03:27Üyeliği durdurulduRockco adlı üyeden alıntı: mesajı görüntülepublic_html adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Maaşallah R10 kahveye dönmüş. Küfürün, argonun bini bir para. Bu ne rahatlık. - 27-05-2010, 14:25:23Bu Türde hakaret içerik vs. Gördüğümüzde neden Çözüm yolu bulmak yerine Herşeyi Engellemeye çalışırız.. nasılki R10 da Report edebiliyoruz moderatorlere.. Toplu şekilde oradada şikayet edildiğinde o türdeki içerikler kaldırılıyor.. ha kaldırılmıyormu o zamanda yapmamız gereken TÜRK TELEKOMİNİKASYON İLETİŞİM BAKANLIĞINA konu linki ve açıklamaları ile ilgili mailler atarsanız Tib de dahil belki bu içeriklerin kaldırılmasına facebook yönetimine baskı uygulanabilir.. bakıyoruz bu şikayetlerne facebook nede İletişim bakanlığına Giden mailler çözüm değil.. Alternatif : pekde desteklemesem bu tarz yöntemleri..
O zaman Bütün Türk Webmasterları Toplanın Bu tür siteler için ne yapılması gerektiği konusunda hem fikir olun. illaki çıkacak babayiğit webmasterlar vardır bilgisi çok iyi facebook'a atak yaparak sitenin yavaşlamasına yahut girilmemesine biçare bulunacaktır.. ddos diyin buna yada botnet yahut başka yöntemler beni aşan bir konu olduğu için illaki bi sonuca varılır.. Burdan Konuşup yazmak sadece facebook'un ününe ün katar kötüde olsa reklam reklamdır mantığı..
Herşeyden önce Şikayet hakkımızı Kullanmak en güzelidir.. - 28-05-2010, 14:02:38Ben de haber sitelerindeki yorumları okurken günde 2 saatim gidiyor. R10 daki bu konudaki tüm mesajları da tek tek okudum. Çok zaman kaybettim. R10 da kapatılsın, işlerim aksıyor onun yüzünden

Bu nasıl bir mantık anlamış değilim. Üstelik yazanlar da webmaster. Üzüldüm açıkçası.
Daha iyisini yapıp kazanmak yerine, hazır forum kuralım, aman daha iyi sitelere fırsat vermeyelim, statikoyu koruyalım mantığı hakim bizim insanımızda. Bu yüzden ki Google'da daha iyi bir site bizim sitemizi geçtiği zaman BOTNET saldırıları yaparız.
Düşünün ki bizden birisi Facebook gibi bir site hazırladı ve herşey var. Çok da tutuldu Türkiye'de. Bu siteyi kapatılsın, onun yüzünden kimse bizim forumumuza girmiyor diye yazsak, ne yapmış oluruz.
Daha önce kahvelerde, diskolarda, barlarda takılanlar şimdi Facebook'ta takılıyor. Siz kendinize bakın. Beni, benim yerime düşünmeyin!
Not: Facebook'a üye bile değilim. Sadece yasakçılara tepki vermek istedim. - 28-05-2010, 14:14:13Üyeliği durdurulduÇoğu hit facebook'dan geliyorReality adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
, Sitene basit bir iframe uygulaması ile ya da son eklenen makaleleri facebook sayfalarında paylaşarak..
- 28-05-2010, 14:28:24Pakistan kadar olamayan bir Türkiye, ve o Türkiye`nin içerisinde ne dediğini bilmeyen 3-5 marjinal tipleme.
Facebook`un kapatılıp kapatılmaması hususu değil olay. Aynı şeylerin tekrarlanmaması. Türkiye`de Hz.Muhammed (SAV) efendimize hakaret içerikli yayın yapan bir çok web sayfası mevcut. Eminim gördüğünüzde / duyduğuzda TIB`a bildirmek aklınıza gelmiyordur.
Selametle. - 28-05-2010, 14:30:34Netevren olayı gayet güzel özetlemiş... Yasaklar çözümsüzlüğün sonucunda gelir.. Jacque Fresco'nun da dediği gibi bi yolda buzlanma varsa, DİKKAT BUZLANMA VAR YAVAŞLA yazmak cahilliğimizi gösterir. Asıl yapılması gereken buzlanma problemini çözmektir.
Tabi hayatı boyunca birşey için çözüm bulmaya çalışmamış zihniyetler, otomatik olarak kapansın diyecektir. Bu fikir düzeyinde de sağlıklı bi sonuca ulaşmak mümkün değil... İnternet'te çok ***** site var diye interneti yasaklamak, kendilerine farklı gelen herşeye sansür uygulamak bu zihniyetin ürünüdür. Oysa internet burdaki çoğu arkadaşımın yaptığı gibi faydalı amaçlarla kullanılabilen de birşeydir. Faydalarını oturup saymayacağım. Facebook'ta da saçma sapan insanları değil sadece tanıdığınız arkadaşlarınızı eklerseniz, gerektiğinde arkadaşlarınızla uzak olsanızda konuşabileceğiniz temiz bi platform kullanmış olursunuz. (İlla facebook olması da şart değil)
Çözüm önerisi olarak ortaya YASAKLAMAYI sunan her zihniyet aynı zamanda ne kadar cahil, miskin ve İRADESİZ olduğunu da göstermiş olur... Çok sevdiğim bir sözle bitireyim yazımı...
"Kaptanın ustalığı, durgun denizde anlaşılmaz.."
Saygılar
