Daha açıklayıcı bilgi :
BİLİM adamları, Almanya'nın Messel maden ocaklarında bulunan, 47 milyon yaşındaki bir madagaskar maymununa ait fosilleşmiş iskeletin, insan evriminin ’kayıp halkası’ olduğunu ve bu konuda devrim yaratacak kanıtlar sunacağını açıkladı
google yeni logosu
50
●2.902
- 20-05-2009, 13:26:05BİLİM adamları, Almanya'nın Messel maden ocaklarında bulunan, 47 milyon yaşındaki bir madagaskar maymununa ait fosilleşmiş iskeletin, insan evriminin ’kayıp halkası’ olduğunu ve bu konuda devrim yaratacak kanıtlar sunacağını açıkladı.
Bilimadamları, ‘Ida’ adını verdikleri 3 ayak uzunluğundaki Madagaskar maymununa ait fosilleşmiş iskeletin, maymun ve insanın ortak atası olabileceğini ileri sürdü. 47 milyon yıl önce gölde ölen ‘maki’ türü yaratığın kalıntılarını muhteşem sunumla gözler önüne seren bilim adamları, kalıntıların insanoğlunun soy ağacı ve evriminin önemli ‘kayıp halkası’ olduğunu iddia etti.
Almanya'nın Frankfurt şehri yakınlarındaki Messel taş ocaklarında 1983 yılında keşfedilen Ida'yı bulan kolleksiyoncu, yıllarca duvarında asılı duran bu fosilin öneminden habersizdi. 2006 yılında tüccarın, Oslo Üniversitesi Doğa Tarihi Müzesi’nden Dr. Jorn Hurum'un dikkatine getirmesiyle önem kazandı. Dr. Hurum ve beraberindeki uluslararası ekip, araştırmalarını derinleştirerek Ida'nın insan evriminin ’kayıp halkası’ olduğu yönünde hem fikir olduklarını açıkladı.
'DÜNYANIN 8'İNCİ HARİKASI'
Dr. Hurum, kızı ‘Ida'nın adını verdiği fosilleşmiş iskeletin, insanlara ilk bağlantı ve dünya mirası olduğunu söyledi. Bir başka bilimadamı Dr Jens Franzen ise, iskelet ‘olağanüstü bütünlüğü'nden dolayı ‘Dünyanın 8'inci harikası’ olarak nitelendirdi.
Dr Jens Franzen, “Ida, bir büyükanne gibi doğrudan ‘ata’ olmak yerine, daha çok bir ‘teyze’ konumunda. Yüksek primatlar ve insanın geliştiği fakat benim görüşüm, ’doğrudan olmayan’bir gruba dahil” dedi. 19 Mayıs’tan itibaren ’Natural History Museum’da (Doğa Tarihi Müzesi) sergilenmeye başlanan Ida'nın, insan evrimine ışık tutacak en çok bilinen fosilden 20 kez daha eski olduğu vurgulayan bilimadamları, fosillerin primat aile ağacının insanlar, maymunlar ve maki (madagaskar maymunu) ile galagolar olarak farklı iki gruba ayrılan insan dışında primatlardan geldiğini kaydetti.
Bilimadamları ayrıca, Ida’nın öne doğru çıkan gözleri ve başparmaklarının insanlarınkine benzediğini vurguladı.
Milliyet.com.tr den alıntı... - 20-05-2009, 13:31:34evet çok fazla logo degiştirdiler her özel güne bir logoEmrearici adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
ama dün logo yapmamışlardı 19 mayısı es geçtiler - 20-05-2009, 13:36:33ne yapalım şans size gülmüş siz girdiğinizde hemen koyulmuşkalitelihostorg adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
o şans bi kerede bana vursa
- 20-05-2009, 13:38:59bir dahaki özel günde siz açarsınız artıksefakavil adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Logoyu tıkladıgımda arama sonuçlarında missing link found yazıyor ve nedense ilk sayfada wikipedia yok
hayret.....