• 15-02-2015, 10:53:15
    #1
    Yandex direct e reklam vermek istiyorum. Ama aklıma takılan bir soru var. Reklam içeriği araba yedek parça, aksesuar ve donanım ile ilgili ve mağaza yüzde doksan civarında toptan dikiz ayna satışı yapıyor. Şimdi kafama takılan soru şu. Reklam vermek isteyen arkadaşım sadece toptan satış yapıyor yani perakende satış yapmıyor ve yandex direct ten perakende ile ilgilenen müşterilerin gelmesini istemiyor. Sizce anahtar kelime seçimi yaparken perakende alımı yapan müşterilerin önünü kesip, toptan yedek parça alımı yapan müşterilerin önünü açmak için nasıl bir yol izlemeliyim. Cevap veren arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
  • 28-03-2015, 10:29:03
    #2
    Sorunuz biraz spesifik. Yandex henüz bu kadar spesifik çözümler üretemiyor ya da üretebiliyorsa bile danışıp akıl alacağın kimse yok.


    Geçen şirket için bir reklam oluşturduk verimlilik değerlendirmesi ve ödemeler hakkında bilgi almak için Moskova merkezi aradım ve 3-5 dk içinde İngilizce konuşan kişiye bağlanabildim. Merhaba felan demeden bana ilk sorduğu soru şu oldu:

    - Are you a manager? ( Sen müdür müsün?)
    - Do i have to be a manager to talk to you? ( Sizinle konuşabilmem için müdür mü olmam gerekir? )
    - Are you manager or not? ( Müdür müsün değil misin? )
    - No, i am not a manager. However i am responsible for e-commerce departmant of my company. ( Hayır müdür değilim ama şirketimin e-ticaret departman sorumlusuyum. )
    - Oh ok, the person you can talk with is not here at the moment, please call 1 hour later. ( Sizinle konuşabilecek kişi şuan burada değil, bir saat sonra tekrar arayınız. )
    - Ok, bye.


    Sonra İstanbul ofisi aradım ve diyalog şöyle geçti:

    - Merhabalar Yandex Direct departmanına bağlayabilir misiniz?
    - Biz bu konuda telefonda destek vermiyoruz.
    - E peki sen telefonu açan kişi olarak ne iş yapıyorsun
    - Telefonları cevaplıyorum efendim.
    - Tamam kolay gelsin.