R 10'un geleceği ?
16
●1.826
- 23-11-2009, 23:33:21Getirisi şu şekilde olmaz. İşi bilmeyen 100 TL lik kuponu alır. Reklamı açar ve bırakır. Kampanyayı yönetmez. Amacına uygun anahtar kelimeyi seçmez, yeterli araştırmayı yapmaz. Reklamını yapacağı ürün sayfasının kontrollerini yapmaz, trentleri takip etmez ve en önemlisi neyi amaçladığını net bir şekilde göremezse yardımı olmaz evet bu reklamların.
İkinci noktada 100 TL kupon kullandığınızda yada 100 TL para yatırdığınızda size gelen ziyaretçi sayısında bir değişiklik olmaz. Ama ikisinde de reklamı yaparken gerekli ve önemli adımları yaparsanız eskisinden daha çok verim alacağınız kesin.
Hafta sonu Google - Bilge Adam işbirliği ile verilen eğitimdeydim. 12 saat süren bir eğitimdi ve gerçekten işinde ehil kişiler vardı.
Ayda 10.000 Dolar gibi bütçeli reklamları yöneten, Tatil.com'un Adwords reklam danışmanlığını yapan firmalar vardı. Ve şunu gördüm. Hepsi ilk reklamda kupon kullanıyor. Peki neden. 200 TL'lik bir işlemin 100 TL'sini kupondan geçerseniz hem azda olsa fazladan reklam kazanırsınız. Hem bütçe artar işin ilerlemesi yada ilerlememesi konusunda size bir geri bildirim olur. Hemde reklamın daha kaliteli bir seviyeye çıkarılmasında sizin gideriniz olmaz.
Şimdi sistemi hiç bilmeyen biri önce 100 TL kupon kullanır sonrada para ile işlem yapmaya başlarsa farklı olur. O zaman kupondan verim alamadım der. Ama neden. Çünkü ilk aşamada işi bilmez. Kuponda bir iki şey öğrenir. Para yatırınca daha fazla önem verir. Çünkü beleş değildir artık reklamlar.
Aynı şekilde kişi ilk önce 100 TL cepten para yatırıp başlasa yine verimsiz olacak. ama bu sefer cebinden para çıktığı için daha çok araştıracak ve belkide reklamın yarısında birkaç şey öğrenip reklamı biraz daha kalibre edecek.
Kısacası 100 TL reklam kuponları normal 100 TL den farklı değildir. Bu reklam kuponlarındaki amaç müşteri çekmektir. Kişiye yada işi yapan kuruma reklamı mükemmelle yakınlaştırma konusunda yardımcı olmaktır. - 23-11-2009, 23:37:44Son bir nokta Başlık olarak r10 un geleceği demişsiniz ama konu Adwords kısmında, içerik adwordsle ilgili.
Bence siz başkalarının geleceğine ve yaptıklarına bakmadan önce doğru yerde doğru başlıkla ve doğru içerikle konu açma konusunda biraz kendinizi geliştirin.
Bırakın herkes işini yapsın. Kupon dağıtılması zarar derğil kardır. Bu işi ticarete dökmek ise selbest piyasa ekonomisidir. Google bile buna pek karışmıyor. Yapacak birşey yok.
TBm nedir. Tıklama başı maliyet. Yani sizin belirlediğiniz, Google tarafından biraz kalibre edilen bir kısım.ozgursfk adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Reklam sırası Nedir: sizin anahtar kelime için belirlediğiniz bütçe doğrultusunda birinci - ikinci veya dördüncü sırada çıkmasıdır reklamların.
Kalite Puanı Nedir: Verilen reklam metninin site içeriği ve anahtar kelimeler ile olan uygıunluğu, gösterim ve tıklanma sayıları vs. üzerinden hesaplanan punlamadır.
Yani hiçbirinin kupon veya normal reklam ile değişeceğini sanmıyorum. Sadece sizin reklama verdiğiniz değer, ayırdığınız zaman ve işi bilmenizle orantılı olarak değişebilecek değerlerdir. - 24-11-2009, 17:44:09Arkadaşım aylık için bir şey demiyorum siz hesaplarsınız, gün başına 3,500-4.000$ lık adwords hesaplarını yönetiyorum.
Bu sebeple neyin ne olduğunu az çok bildiğimi zannediyorum.
Konunun buraya açılmasının sebebine gelince neden r10 un geleceğinden Adwords bölümünde bahsettiğimi ilk mesajı okursanız anlıyabilirsiniz.
Ayrıca mesajınızın sonunda ders verirken anlattıklarınızı okuyunca bilgilerinizin ne kadar yüzeysel olduğunu ve Hafta sonu anlatılan derslere hala ihtiyacınız olduğunu görebiliyorum.
sinnerxx adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
