Google Ads tarafında Performance Max kampanyaları için oldukça önemli bir test görünmeye başladı. Bazı hesaplarda PMAX kurulumunda artık Search Partners ve Google Display Network envanterlerini kapatma seçeneği çıkıyor.

Şu ana kadar PMAXın en büyük eleştiri noktalarından biri envanter tarafındaki kontrol eksikliğiydi. Reklamların nerede çalıştığını detaylı yönetememek, özellikle lead odaklı hesaplarda kalite problemlerine yol açabiliyordu. Display tarafındaki düşük kaliteli trafik ya da Search Partners kaynaklı verimsiz gösterimler birçok reklamverenin ortak problemi haline gelmişti.
Bu yeni seçenek yaygınlaşırsa özellikle daha temiz trafik yönetimi isteyen reklamverenler için ciddi fark yaratabilir. Search ve Shopping ağırlıklı performans isteyen hesaplar, bütçeyi daha kontrollü kullanma şansı elde edebilir. Özellikle lead kalitesi hassas olan sektörlerde önemli bir güncelleme olabilir.
Şu an özellik Partners Alpha olarak görünüyor ve herkese açık değil. Ancak farklı ülkelerde hesaplarda görünmeye başlaması, Googleın PMAX tarafındaki tamamen kapalı kutu yapıyı biraz daha esnetmeye başladığını gösteriyor olabilir.
Sevgiler,