
Herkese selamlar arkadaslar,
Bugün size "Google Ads bütçemi yiyor ama satış gelmiyor" diyenlerin çok olduğu, rekabetin ise tabiri caizse "kurtlar sofrası" olduğu Giyim & Ayakkabı sektöründen taze bir başarı hikayesi anlatacağım.
Yaklaşık 1 ay önce bir e-ticaret müşterimle el sıkıştık. Benden önce birkaç deneme yapılmış; ancak yanlış teklif stratejileri ve dev markaların domine ettiği en zorlu kelimelere "kafa atılması" yüzünden bütçe erimiş, karşılığında ise neredeyse hiçbir şey alınamamıştı.
Neler Değiştirdik?
Hesabı devraldığımızda "her şeye reklam çıkalım" mantığını çöpe attık:
- Hatasız Dönüşüm Kurulumu: Özel altyapı kullanan sitede eksik olan dönüşüm takibini pürüzsüz hale getirdik. Hangi kuruşun nereye gittiğini görmeye başladık.
- "Akıllı" Kelime Seçimi: Trendyol, hepsiburada, Markafoni gibi devlerle en pahalı kelimelerde kapışmak yerine; rekabeti düşük ama satın alma niyeti yüksek "niş" ürünleri ve kelimeleri bulup çıkarttık.
- Doğru negatifleme: Parayı çöpe atan, sadece "bakıp çıkan" kitleyi negatif kelimelerle sistemin dışında bıraktık.
- Doğru Teklif Stratejisi: Hesabı Google'ın algoritmasına değil, kendi stratejik hedeflerimize göre yönettik.
Rakamlar :
- Harcanan Bütçe: 52.000 TL
- Elde Edilen Ciro: 558.000 TL
- ROAS (Reklam Getirisi): 10.73
tebrikler