Google tarafında hem reklam veren hemde google adsense kullanıcısıyım, son zamanlarda gözlemlediğim google'ın artık reklam verenlerin korunması adına politikilarını gevşetmiş olduğunu düşünüyorum,

Şöyle ki google adwords tarafında malumunuz Yerleşim hariç tutma listeleri vardır. Ne hikmet ise tüm kampanyalara uygulanmasına rağmen bu listede olan sitelere reklam gösterimine ve tıklanma alımına devam etmekte.

Aslında iyi niyetle açılmış içeriği olan sitelerde gösterim yapılsa yine problem yok, fakat sadece belli ki google üzerinden kazanç sağlamak için açılmış (google adsense nasıl onaylatmış meçhul!) haber sitelerinden artık gına geldi.
Bazı siteler var sitedeki resimler açılmıyor, bazı sitelerde default logoyu bile değiştirmeye uğraşmamış, bazı sitelerde ise css dosyaları bozuk ki iyi niyetli olduğunu düşünmüyorum sadece reklam tıklansın diye.
Uzun yıllardır yazılım web ile ilgileniyorum diğer takıldığım nokta da bu sitelerin indexleri google tarafında aratıyorum doğru düzgün indexleri bile yok, google reklam panelinde gösterilen reklam gösterimi ve tıklanma sayıları açıkçası inandırıcı gelmiyor ya site sahipleri farklı bir şeyler yapıp paramızı çöp ediyor yada öngöremediğim birşeyler var.

Google tarafından yazışmam da yerleşim hariç tutma listeleri için şu şekilde bir feedback aldım ;

Alıntı
Her bir kampanyanın altında reklam grupları mevcut. Bundan dolayı sistem sizin hariç tutmak istediğiniz sitenin bütün kampanyaya mı yoksa sadece belirli reklam gruplarına mı yapmak istediğinizi soruyor.
Kampanya yada reklam grubu için bunu ayrı yapmak evet çözüm lakin yüzlerce kampanyanın olduğu bir panel yönetiyor iseniz bu size gerçekten zulümden başka bişey değil.

Konuyu açma sebebim hem dertleşmek hemde kaçırdığım birşeyler var ise beyin fırtınası yapmak.

Birkaç görsel bırakacağım konuyla alakalı