• 15-02-2020, 12:41:15
    #10
    @the_white;
    en başından beri ifade ettiğim üzere bir kampanya doğru bir yönetim ve reklam modeli ile başarılı olur. ama bu tek bir parametreye bağlı değildir; sektör, site kalite puan, bütçe, doğru reklam, doğru lokasyon vb.
    Ben burada diğer reklamlar başarısız, çöp vb. ithamlarda bulunmuyorum. etkili bir yönetim ve strateji ile remarketing harici kampanyalar da elbette başarılı olabilir (aksini savunmak zaten aptallıktır.). ama hem sosyal medya hem google reklamları için yüksek trafik aliyorsa bir site (aylık 10,000 şeklinde ifade edilebilir) bu şu anlama geliyor: bu kitle ortak özelliklere sahip ve belirli işlemler yapmış sitenizde. benim kaleme aldığım yazıda diğer reklam modelleri remarketing kampanyasına destek olur şeklinde ki bunun hiç bir tarafı yanlış değil. trafik organik de olsa reklamlarla da gelmiş olsa bu hem sosyal medya hem de google ads reklamlarınız için oluşturulan kitlenin daha da büyümesine ve daha doğru optimizasyona ulaşmasını katkı sağlar. reklam gösterdiğiniz kitlenin boyutu ölçeklendirilebilir ama sonuç olarak bu kitle size müşteri olmaya yatkın ve ılık bir kitle. Bu anlamda değerlendirdiğiniz takdirde zaten remarketing kaliteli bir kitlesi olanlar için müthiş başarılı bir para basma makinesine dönüşebiliyor.
  • 15-02-2020, 12:47:47
    #11
    Benim takıldığım nokta "Tamamen mucizevi bir olay" ve benzeri ifadeler Hocam. Yeniden pazarlama mucizevi değildir, performansı düşüktür ancak marka bilinirliğine katkısı vardır, uzun vadede marka bilinirliğinizin artmasına katkı sağlayabilir. Her şeyin değeri üç aşağı beş yukarı bellidir. Aşırı veya düşük değerleme bizi yanlış sonuçlara ulaştırır. Bu yüzden insanlara bilgi aktarırken azami hassasiyetle davranmamız gerekir.

    mediatik adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Tamamen mucizevi bir olay
  • 15-02-2020, 12:57:15
    #12
    @the_white;
    Aslında buna takılmamanız gerekiyor hocam, tamamen mucizevi olması ( sosyal medya yönetimi de yapıyor musunuz bilmem) elinizde halihazırda bir kitlenin bulunuyor olması. sepete eklemeler, belirli sayfaları ziyaret etmeler gibi önemli olaylar aslında bizim elimizi güçlendiren en kaliteli şeyler. bu kitle aracılıgıyla daha çok benzer kitle oluşturabilir, zaman, bütçe ve efor'dan yana başarılı sağlayabiliriz. teknikte hata olmazsa her strateji kendi kulvarında mükemmel sonuçlar doğurabilir. başlık biraz abartı kaçmış olabilir bu doğru ama içerik konusunda bilgi yanlışı veya kirliliği bulunmamakta. daha önce defaatle sorulmuş sorulara cevap olması niteliğinde karşılıklı bu yorumlaşma inşallah en az açılan konu kadar açıklayıcı ve verimli olmuştur. iyi forumlar
  • 15-02-2020, 14:31:09
    #13
    burada forumda donanımlı kişiler mevcut ne yapmak istediğinizinde farkında konunun sonunda da "soru-görüş-önerileriniz için: imzamdaki linkten doğruca whatsapp – Skype’a ulaşabilirsiniz. " ifadesindende kimin reklam peşinde koştuğu belli

    arkadaşında dediği gibi bu yıllardır bilinen bir yöntem birçok reklam vereninde kullandığı, kısacası siz istanbuldan ankaraya trenle de gidilir diyip bunu mucizevi birşeymiş gibi göstermeye çalışıyorsunuz
  • 15-02-2020, 15:49:18
    #14
    @vivalaserdar;
    Dostum, yukarıda sayısız kez açıklamada bulundum, sizler artık nasıl bir şekilde olayı algılıyorsunuz bilmem ama gerçekten R10 senin gibi insanlarla muhattap olmak çok üzücü. Ben arkadaşaların açtığı diğer konulara da iletişim adresimi bırakıyorum yardımcı olabilirim şeklinde, bu şekilde sorularına cevap verdiğim ve işlerini ücret talep etmeden hallettiğim bir çok kişi oldu, lütfen şu bencil, kompleksli ve içinizden geçen kötü işleri başkalarına yamalama özelliğinizden vazgeçin. Konumun altında kalabalık yapma işine bak!
  • 15-02-2020, 15:59:26
    #15
    mediatik adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    @vivalaserdar;
    Dostum, yukarıda sayısız kez açıklamada bulundum, sizler artık nasıl nir şekilde olayı algılıyorsunuz bilmem ama gerçekten R10 senin gibi insanlarla muhattap olmak çok üzücü. Ben arkadaşaların açtığı diğer konulara da iletişim adresimi bırakıyorum yardımcı olabilirim şeklinde, bu şekilde sorularına cevap verdiğim ve işlerini hallettiğim çok kişi oldu, lütfen şu bencil, kompleksli ve içinizden geçen kötü işleri başkalarına yamalama özelliğinizden vazgeçin. Konumun altında kalabalık yapma işine bak!
    bu forumda 10 yılım var, birçok kişiye karşılıksız yardımcı olmaya çalıştım, inan niyetini çok belli ediyorsun, ben sadece başlık konusunda yanıltıcı olduğunu belirtmek istedim, üslup bozukluğunuz var cahilliğinize veriyorum, eleştiri kabul edemiyorsanız konu açma zahmetinde bulunmayın,
  • 15-02-2020, 16:06:22
    #16
    @vivalaserdar;
    İyilikten maraz doğarmış, bir şeyi yapmasan da yaptı derlermiş. Yaşla falan alakası yok bu işin, yukarıda başlığın abartı kaçmış olabileceğine açıklama getirdiğim halde israrla aynı konu üzerinden saçma eleştiriler getiriyosun. Saygı duyarım yaşa ve yaşanmışlığa ama bu uslupla gelene/davranana hayır.
    Keşke sürekli birileri güzel makaleler yazsa da sürekli paylaşşa burdan, altına da iletişim adresini yazsa “soru-görüş-istekleriniz” şeklinde. İlla çamur atanlar çıkacaktır ama keşke yapsa birileri bunu. Gerçekten saygı çerçevesinde uyarıyorum, konumu işgal etmeyin.
  • 16-02-2020, 20:19:37
    #17
    Üyeliği durduruldu
    Arkadaşın yazısına katılıyorum. Yeniden pazarlamanın önemi normal reklam türlerine göre mukayese dahi edilmez.