Uygulama için Türkiye mi yoksa Global mi?
7
●368
- 10-05-2018, 01:30:11Tabi ki global hocam, TR'den nasıl bir gelir beklentiniz var? Kazanacağınız ortalama tutar tıklama başı 0,05 TL. Zamanında yapmış biri olarak söylüyorum bunu. Ha diğer 3. dünya ülkeleri de aynı şekilde ve hatta daha da az (hindistan vb.). Esas para ise tahmin edeceğiniz üzere Avrupa (Almanya ve İngilltere en çok) ve Amerika, Kanada vb. yerler. Onun haricindeki her yer boş yatırım benim gözümde, ancak o tarz ülkelerde başarılı olmak da sağlam bütçe ve iyi bir takım ister (reklamcı vb.). Alın size gerçekler ve beklentilerinizin büyük ihtimalle nasıl sonuçlar doğuracağı, adımlarınızı bunlara göre atmanızı tavsiye ederim.
- 10-05-2018, 13:57:18Karamsar mi olmuşsanalkuzu adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
"Gercekçiyi" tercih ederim, zamaninda iyi para dökmüş ve hem iyisini hem kötüsünü görmus biri olarak. Sizin tecrubeleriniz farkli sekillerde olduysa bilemem tabi.
- 11-05-2018, 11:19:07Tüm ülkeleri hedeflemelisiniz. Önemli olan ülke performansıdır. Yani adwords dönüşüm maliyetinin admob bgbm'ne oranı. Bazı durumlarda ABD ile Hindistan'ın geliri kafa kafaya olabiliyor. Performansı iyi olan ülkelere yüksek ebm ve yüksek bütçe, performansı düşük olan ülkelere düşüm ebm ve düşük bütçe (veya sıfır bütçe) ayarlaması yapmalısınız. Günlük olarak verileri takip etmelisiniz. Ancak günlük 200-300tl harcamadan sağlıklı veri elde edemezsiniz.
Galiyev adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle - 11-05-2018, 11:24:01Global daha iyi. Ek olarak ben misal Irak, İran, Hindistan, Afganistan gibi yerleri engelliyordum çok düşük geliri var. Yine de denemek lazım.
- 11-05-2018, 11:39:43Dikkat edilmesi gereken husus, satın alınan indirmelerin organik indirmeleri tetikleyebilmesidir. Irak ve Afganistan genelde sıkıntılıdır ancak düşük dönüşüm maliyeti yakalanabilirse genel indirme verilerini iyileştirebilirler. Tüm ülkeleri hedefleyen bir kampanyada İran'ı (ve ambargo uygulanan diğer bir kaç ülkeyi) hedefleyemez ve hariç tutamazsınız. Hindistan ise yüksek potansiyele sahip bir ülkedir. Doğru strateji ile bgbm'i yüksek çoğu ülkeden fazla kazandırır.
Mutlubiter adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
"Gercekçiyi" tercih ederim, zamaninda iyi para dökmüş ve hem iyisini hem kötüsünü görmus biri olarak. Sizin tecrubeleriniz farkli sekillerde olduysa bilemem tabi.