• 02-07-2009, 09:26:35
    #1
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    türkçe içerikli genel forumumunda koymuş olduğum reklamlara tık başına 1 cent civarı alıyorum 1 ay kadar önce bloggerden ingilizce içerikli bir blog kurmuştum unuttum kaldı dün adsense raporlarına göz atarken bir tık gördüm 6 cent kazandırmış bunun üzerine ingilizce içeriğe devam etme karar aldım...
    lakin önce bir şeyi danışmak istedim sizlere


    şimdi benim elimde siteadı.com diye tr içerikli genel bir forum var ben buna bir supdomain oluşturup ingilizce içerikli wordpreess tabanlı bir site kurarasam subdomaindeki ing içerikli sitemde kazancılı reklamlar çıkarmı kazanırmıyım yani
  • 02-07-2009, 10:24:17
    #2
    Çıkar..İçerik ne ise onunla alakalı reklamlar çıkar..
  • 02-07-2009, 11:19:44
    #3
    BReeD adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Çıkar..İçerik ne ise onunla alakalı reklamlar çıkar..

    yanıtın için teşekkürler o zaman sup domaine değilde ana diznde klasöre kurayım blogumu en azından pr değerimden faydalanırım
  • 02-07-2009, 11:56:20
    #4
    Şahsen ben bunu tavsiye etmiyorum. Eğer ingilizce bir site kurmak istiyorsanız baştan sona ingilizce olan bir site kurun. Domaini ile içeriği ile, meta ları ile herşey normal ingilizce bir site kurmanız daha faydalı olacaktır.
  • 02-07-2009, 12:09:26
    #5
    evet subdomaindede ingilizce içerik çıkar kazanabilirsin ama tamamı ile calıntı veya anlamsız metinler yazmamaya dikkat et veya yonlendirme hitle tık almaya calışma yoksa paranın kokusu gelmeye baslarken ucar gider
  • 02-07-2009, 12:11:16
    #6
    ooaykac adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Şahsen ben bunu tavsiye etmiyorum. Eğer ingilizce bir site kurmak istiyorsanız baştan sona ingilizce olan bir site kurun. Domaini ile içeriği ile, meta ları ile herşey normal ingilizce bir site kurmanız daha faydalı olacaktır.
    hocam neden oyle diyorsunuz ki mesela ornek veriyorum msn.com da ingilizce reklam cıkıyor tr.msn.com da turkçe veya baskasında baska bi dil bu kullanılmakta olan bişey yeterki işini kaliteli yapsın dikkat cekmesin.
  • 02-07-2009, 12:19:50
    #7
    Üyeliği durduruldu
    Yabancılar internet konusunda bilinçsiz insanlar değil, en azından bir çoğu.Uzun vadede kazanmayı planlıyorsan 15TL'ne kıyıp bi domain al, içerik olarakta yazı yazamıyorsan bile yabancı teknoloji ve tasarım içerikli bloglara göz at.Bir çoğunda kısa cümleler ile araçlar toplanmıştır.Atıyorum jQuery ile yapılmış menüleri biri post atmış "20+ jquery menu" yazmış diğeri bunu "40+ beautiful jquery menu menus neyse" yapmış bu şekilde içeriği çeşitlendirip düzenli post atarsan RSS okuyucuları sayesinde sitene belli bir kitle edinmiş olursun ayrıca bu RSS nin ne olduğunu bilen okuyucular genelde Digg,Delicious,Stumbleupon,mixx,twitter tarzı sosyal siteler ilede içli dışlı kişilerdir ve konunu beğendikleri taktirde imleyip sana diğer sosyal imleme sitelerinden hit almanda çok büyük yardımcı olurlar.Genel olarak bakarsan bu olaya google'a muhtaçlığın azalır ve kaliten ile önplana çıkıp çok rahat bir şekilde gelir elde edebilirsin.Ayrıca yabancılar affiliate sistemleri üzerinden sitelere gidip alışveriş yapmakta ve bunlardanda gelir elde etmem mümkün, buysellads kullanıp sitende reklam alanları oluşturup çok cüzi miktarlara içeriğin ile alakalı reklamlar alabilirsin ki bu site teknoloji ve tasarım içerikli blogları reklam ağına katıyor.Kısacası 2k civarı hit ile aylık 300$ yakın para kazanman mümkün yabancı bloglarla ama biraz emek isteyen bir iş.Birde son olarak ekliyim =) piyasadaki temalar yerine kendine özel bir tema yap yada yaptır bu şekilde blogun diğer sıradan alışılmış görünümden arınır ve ziyaretçiler sitene daha değişik bir gözle bakar.
  • 02-07-2009, 13:11:58
    #8
    anonim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    hocam neden oyle diyorsunuz ki mesela ornek veriyorum msn.com da ingilizce reklam cıkıyor tr.msn.com da turkçe veya baskasında baska bi dil bu kullanılmakta olan bişey yeterki işini kaliteli yapsın dikkat cekmesin.
    Şöyleki;
    Örneğin google da bir kelimeyi aratın. Arama adresinize bakın. google.com.tr yi göreceksinizdir. Çok uğraşmadığınız sürece ne yaparsanız yapın google.com uzantısı üzerinden aramayacaktır.
    google aramalarda lokasyonu önemsiyor. Öncelikli olarak aradağınız kelime lokasyonunzdan yayın yapan sitelerin içeriğinde varsa onlara yer veriyor. (Tabi bu durum bazı siteler için geçerli değil.)
    Arama kelime öbeğimiz "michael jackson" oldun. Bunu arattığınız zaman ağırlıklı olarak türkçe siteler çıkar. Çünkü aratma lokasyonunuz türkiye dir. Ama ABD de ki her hangi bir kullanıcı bu kelimeyi arattığında türkiye den siteler çıkmaz. ABD lokasyonlu siteleri bulur.
    Siz Türkiye lokasyonlu veya google 'ın dizinlerinde dil içeriği olarak türkçe içerikli dizinlere alınmış bir websitesinde bir subdomain açıp ingilizce içerik girebilirsiniz. Fakat kullanıcı hedefiniz olacak olan, dili ingilizce olan , kısacası ingilizce içerik arayan kişilere ulaşmanız ve google da ingilizce içerikler arasıında bulunur hale gelmeniz zor olacaktır. Bu durumlar sıralamayı etkileyen faktörlerden biridir.
    Lakin ingilizce girdiğiniz içerik sadece ve sadece sizde varsa o zaman üst sıraya çıkarsınız. Ama yazdığınız içerik mutlaka binlerce ingilizce sitede olacaktır.
    İngilizce içeriğe elbette ingilizce adsense çıkacaktır. Burda problem yok. Ama sıklıkla türkçe de görürsünüz
    bunun kullanılmaz olduğunu söylemiyorum. Sadece önermiyorum. Sadece ingilizce adsense reklamı çıkarmak için yapılıyorsa sözüm yok. Ama o ingilizce içeriğinize hit almak ve reklamlardan para kazanmayı gerçekten istiyorsanız benim önerim lokasyonu ABD olan (California önerimdir) bir hosttan domain alın herşeyiyle ingilizce bir site yapın.
  • 06-07-2009, 01:52:43
    #9
    Üyeliği durduruldu
    sitenin ingilizce lokasyonlu olmasını istiyosan ingilizce aramalarda yer almasını istiyosan
    google add site
    bunu yaz siteni ekle
    ingilizce olan lokasyona kaydeder
    google site ekle dersen
    türk lokasyonlu kaydeder
    türkçe sitelerden link alma türkçe toplistlere ekleme tamamıyla yabancı olarak çalış:
    hata ıp adresini filan değiş içerik için
    Google u kulan
    ne bilim işte anladın sen onu: