Melihhh adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Nasıl bir ikileme düştük


bu arada. vergisiz alanlar da çok küçük değilse aldıkları tutar devlet bir gün kapını çalar ve derki SA geçmişteki borcunun cezasıyla birlkteki tutarı bu ödeme emrini gönderir sende seve seve ödersin yada hesabında kuurş para tutmazsın ve ödemezsin işin sonunda seve seve ödersin.

Sanırım şey vardı eskiden şirket kurmadan gelir beyanında bulunabiliyorsun eskiden atıyorum %18 ise o zaman %20 ile ödüyorlardı vergisiz gelir beyanında bulunuyorlardı Ben şuradan şu kadar kar ettim diye bildirip çıkan vergiyi ödüyorlardı ama şimdi nasıldır bilmiyorum bir vergi dairesini arayıp derdini anlatman lazım yada beyaz masa falan
keşke faizi cezasıyla ödeme emri gönderse eminim ona razı gelirsiniz. O komisyonun karşısına çıkıp bir nevi kurulan mahkemede hesap veriyorsunuz nerden geldi bu para niye vergi ödemedin? hatta müfettiş yeni yetmeyse mali şubeye bile gidip ifade verebilirsiniz. Bütün ülkelerde aynıdır, vergi kaçırmak SUÇTUR. Yani ceza kesip ödeme emri gelmiyor Soğuk bir ses tonuyla bir vergi müfettişi sizi arıyor ya da tebligat geliyor gel bakalım sen ne işler çeviriyorsun gibisinden tecrübeyle sabittir.