Bu forumda da çokca söylendi; tek gösterimli reklamların daha çok kazandırdığı, bunun nedeninin de en çok para veren reklamverenin en üstte çıktığının olduğu.. Bu yöntem doğru olsa bile, tıklama oranını düşüreceği için çok verimli olmayabilir. Sistem tek reklam alanı için değil, sitede bulunan tüm reklam alanları için geçerli.
Tarafımca çokca sefer, farklı sitelerde denenen ve bu mantıktan hareket edilerek yapılan yerleşimlere göre, kaynak kodda en üstte bulunan reklam en iyi kazandırandır.
Bu yüzden en tepede bulunan reklamı en iyi şekilde değerlendirmemiz gerekiyor. Yani en alttaki reklamı özene bözene yazının içine gömene kadar en üstteki reklamı en iyi şekilde yerleştirmek daha mantıklı.
Söylemek istediğim, en üstteki reklamın en iyi şekilde kullanılması gerektiği. Eğer en tepedeki reklamı baştan savma yerleştirir, tık oranını azaltırsak alttaki reklamlara daha fazla tıklanacak ve bu yüzden tık başına aldığımız miktar azalacaktır.
En üstten kastım, kaynak kodda en üst. Görünümde değil

>> Teorik olarak tam bilgim yok. Kaynaktan duymadım. Tecrübelerime dayanarak paylaşıyorum. =) Belki istisnalar olabilir.
Bilen arkadaşlar çoğunluktadır belki, ama herkes bilsin.
Umarım anlatabilmişdimdir..