Genel olarak amp araştırması yaptım ve herhangi bir net sonuca ne yazık ki varamadım.
Araştırdığım makalelerde Amp kurulan siteler 2 kat daha fazla kazanç sağlıyor diye yazmakta.
Amp kullanan site sahipleri kazançlarının 2 kat düştüğünü söylemekte
Evet siz ne düşünüyorsunuz
Bu AMP hayırdır ?
5
●480
- 10-03-2020, 17:37:44Ben amp kurdum bir süre denedim ama doğru düzgün reklam yayınlanmadığı için kaldırdım. Bu seferde amp linkleri 404 vermeye başladı doğal olarak. Onları yönlendirdim vs. baya uğraştırdı yani. Amp adsense yerleşimi vs. konularını biliyorsanız girin derim diğer türlü muhtemelen pişmanlık olacaktır.
- 10-03-2020, 17:51:32Büyük ihtimalle AMP vs deskop şeklinde bir analiz yapıyorlar. Mobil kullanımın çok daha fazla olduğunu zaten biliyoruz, bu sır değil. AMP vs responsive(mobil) bir test yaptıklarını sanmıyorum bu yazıları yazanların.
AMP de 3 hafta ciddi problem yaşadım. Otomatik reklamlar bir anda yok oldu. Ne yaptıysam gelmedi. Konsolda sadece sarı uyarı vardı ki çözümü hiç bir yerde yok. Reklamları manuele geçirdim bu sefer de geç yükleniyor reklamlar, tabi bu durum manuelle ilgili de olmayabilir. Ama nihayetinde otomatik reklamlarda sorunlar var, AMP de abartıldığı kadar elverişli değil. En azından wordpress AMP eklentileri vaadedilen hız ve performansı veremiyor diye düşünüyorum. - 10-03-2020, 18:09:30AMP var, AMP var.
Nasıl kullanılacağını bilmek ve doğru eklentilerle kurmak lazım.
Publisher kullanıyorum. Kendi içerisinde yerleşik AMP ve reklam eklentisi var. Haliyle tema ile kusursuz çalışıyor.
AMP'de doğru reklam kullanımı bana göre şöyle olmalı;
Üstte içerikten önce Mobile Leader Board : 320 * 70
Altında da : 250 * 300 Banner
Siteye giren kullanıcı içeriği aşağıya doğru kaydırınca ister istemez 250* 300 lük bannera tıklıyor. Reklam kazançlarının çoğu da bu bannerdan geliyor.
En iyi yöntem sitenizde kullanıp sonuç aldığınız yöntemdir. Benim anlattığım yöntemde sitenizde çalışmayabilir. Önemli olan sürekli deneyip en doğrusunu bulmak, emek vermek.