selam arkadaşlar,
ben içerik konusunda eskiden beri biraz safım, açıklayayım: ben sanıyorum ki google, kopya içeriğe savaş açmış, orjinal içerik kazanıyor, kopyalar ise yerin dibine giriyor, page rank'leri sıfırlanıyor falan feşmekan.
oysa bakıyorum, burada bile herkes bot yazıyor, herkes herkesden içerik çekiyor, hatta bazı siteler orjinal içerik çektikleri sitelerden bile daha yüksek arama sırasına sahip.
şimdi birincisi, bu benim Google'a güvenimi yere vuran birşey çünkü bu düzende, bot yazan kral, orjinal içerik kasan keriz oluyor. (bu kerizliği bir kere yapmış ve içeriği çalınıp çalanın benden daha iyi yerde olduğunu gören birisi olarak yazıyorum).
eğer buysa, ben önümüzdeki 4-5 günde Türkiye'de interneti birbirine katarım, on milyonlarca sayfa üretirim, hatta öyle bir yaparım ki içerikleri birbirine katarım, içiçe geçiririm, google orjinal mi değil mi bunu bile zor anlar.
Hatta bütün forumların "son mesaj" sayfalarına abanırım, içerik çeker yazıldıktan 10 dakika sonra yığarım bir yere, Google hangisi orjinal hangisi değil anlayamaz bile.
Bu mudur?
Sormak istiyorum, hakikatten, bu mudur? İnternetin düştüğü durum bu mudur?
içerik çekme botları vs üstüne...
15
●1.453
- 17-07-2008, 22:57:02
- 17-07-2008, 23:07:53gentleRain adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 17-07-2008, 23:22:05arkadaşım bende mp3 botu yazdırdım ve bende çekıyorum bot sayesınde mp3lerimi ne olacak sakı google sitemden çıkmıyor desem yalan olmaz yani içerigimde kalıtelı bi şekılde duznlıyorumda sıtemı bu deildir yani
- 18-07-2008, 01:56:01yokolucu adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 18-07-2008, 02:28:04Rss yi kapat. sağ tuşuda engelle yine engelleyemezsin. copy,paste'yi kısaca çözüm yolu yok kopya içerikten kurtulamaz vatandaş fakat her nasıl bir sistem kullanıyorsan.Konularda veya mesajlarda alıntı yaparken sitemizi belirtmeyi unutmayın diyebilirsin. ya da içerikte gizli link verebilirsin resim yada r10da konu gibi.
- 18-07-2008, 03:04:13Google algoritmasıyla ingilizcede süper işler başarıyor olabilir ama Türkçe interneti (ve tahminen diğer dilleri de) katlettiği bir gerçek.
İnsanlar google'lamaktan başka bir internette gezme yolu bilmiyor. Yurt dışında öyle değil, en basitinden social bookmarking siteleri var, mesela stumbleUpon, Digg, Del.icio.us var. Dengeleyici unsurlar var, Yahoo var, askeet var, var oğlu var.
Türkçe internet arama motorunun ilk 5 sonucunda sıkışıp kalmıştır. Bu sonuçlar da ya domain isimleri arama kelimelerinin aynısı olanlar (kör gözüne parmak), ya da içerik şişkini siteler (kör gözüne beyzbol sopası) için geçerli.
Hadi bakalım, bu haftasonuna 1 milyon sayfalı devasa bir site oluşturuyorum. Reklam falan koymayacağım, dengeleyici unsur. Madem öyle işte böyle.