Arkadaşlar, adsense onaylatma hakkında detaylı bir makaledir. Aynen paylaşıyorum;
Google Adsense Onaylatma Yöntemleri
Merhaba arkadaşlar. Bir blog açtınız ama blogdan para kazanmak istiyorsunuz. Eğer blogdan veya internet sitenizden para kazanmak istiyorsanız, en güvenilir firma tabiki google’dır.
Google’a ait olan google adsense ile blogdan para kazanabilirsiniz. Ancak, google adsense onayını öyle herkes alamıyor. Çünkü google adsense ile para kazanmak için öncelikle google adsense başvuru şartları‘nı yerine getirmeniz gerekiyor. Daha sonra google adsense’ye başvuru yapabilirsiniz.
İlerleyen yazılarımızda google adsense başvurusu nasıl yapılır, anlatacağız. Ama şuanki yazmızın konusu google adsense onaylatma hakkında ipuçlarıdır. Yani google adsense’den sürekli red yiyenler içindir.
Google Adsense Onaylatma için Yapmanız ve Yapmamanız Gerekenler !
Öncelikle şunu belirtmek isterim. Bende yaklaşık 2 yıl sonunda adsense onaylatma konusunda başarıya ulaşmış birisiyim. Yani bu yazımızı hiçbir yerde bulamayacağınızın garantisini veririm.
Çünkü benimde aynı sizler gibi uzun yıllar google adsense başvurumu kabul etmedi. Ama yılmadım. Bu arada başka arkadaşlarımın yardımıyla sitemden para kazanmaya devam ettim.
Tabi bu arada google’a sürekli başvuru yapıyordum ve sürekli red yiyordum. Peki ben google adsense onaylatma için neleri doğru yaptım ve neleri yanlış yaptım?
Yanlış-1: Blogumu açar açmaz içerikle ve yazılarla doldurmaya başladım. Ama bu içeriklerin hepsi kopyala/yapıştır şeklindeydi. Bu tarz bir site google adsense politikalarına aykırıdır ve kesinlikle adsense onaylatma mümkün değildir.
Doğrusu-1: Siteniz veya blogunuz ne hakkında olursa olsun, içerikler mutlaka özgün ve yeterli kalitede olsun. Yani siz kendi içeriğinizi okurken gerçekten “güzel olmuş!” diyebilmelisiniz.
Yanlış-2: Sitemi açar açmaz yine sitede 1000’lerce ziyaretçi olmasını istedim. Bunu yapmak içinde “organik hit sistemleri” denilen sistemlerden faydalandım. Google firması algoritmaları ve kodları için yılda milyarlarca dolar para harcıyor. Sizce, sizin hit çekme sitelerinden sitenize hit geldiğini anlamıyacakmı!? Tabiki anlayacak. Eğer böyle bir sistem ile sitenize hit sağlıyorsanız, o site ile adsense onaylatma ihtimaliniz sıfır. Bu yüzden adsense onaylatma için o siteden vazgeçmeniz gerekiyor. Yeni ve temiz bir site açın.
Doğrusu-2: Blogunuza veya siteniz asla ücretli trafik sağlayan sistemler kullanmayın. Bu durum adsense politikalarına aykırıdır. Tamamen doğal trafiklere yönelin. Sosyal medya v.b…
Yanlış-3: Eğer blogunuzda cinsellik, alkol, tütün, kumar vb… adsense politikalarına aykırı içerikler varsa, adsense onaylatma ihtimaliniz yok.
Doğrusu-3: Blog konusu çok önemli. İçeriklerinizin başlığına dahi dikkat etmelisiniz. Belki bazı içerikleriniz gerçekten adsense politikalarına uygundur ama o içeriğin başlığı adsense politikasına aykırı ise adsense onaylatma şansınız yok. Bu yüzden adsense başvuru yapmadan önce adsense program politikalarını iyice okumanız gerekiyor.
Yanlış-4: Eğer tamamen video, resim vb… metin içermeyen veya çok az sayıda metin içeren bir site ile başvuruyorsanız adsense onaylatma şansınız yine yok.
Doğrusu-4: Blogunuzda bol miktarda içerik olması gerekiyor. Örneğin, makale uzunluklarınız en az 300 kelime olabilir ve adsense başvurusu için 10-15 adet içerik yeterli olabilir.
Yanlış-5: Bir yazı için birden fazla kategori girmek kesinlikle adsense onaylatma için engel değildir.
Doğrusu-5: Yazınızla alakalı 1’den fazla kategori ekleyebilirsiniz. Yani aynı içeriğini sitenizin alakalı diğer kategorilerinde de görünebilir. Yeterki alakalı kategoriler olsun (tecrübeyle sabit).
Yanlış-6: Bazıları günlük tekil hit en az 300-500 olmalı diyor. Bu kesinlikle yanlış.
Doğrusu-6: Ben kendi siteme adsense onayı aldığımda, günlük hitim yaklaşık 15-20 kişiydi.
Yanlış-7: Sosyal medyanın adsense onaylatmada ki etkisi. Maalesef birçok kişi, adsense onayı alabilmek için sosyal medya hesaplarınızın olması ve hatta bunların aktif olmasını söyler. YANLIŞ.
Doğrusu-7: Blogunuzun sosyal medya hesaplarının olması veya olmamasının adsense onaylatma üzerinde hiçbir etkisi yoktur (Tecrübeyle sabit).
Yanlış-8: Adsense başvuru yaparken kullandığınız gmail hesabı ile sürekli red yiyorsanız, yeni ve başkası adına bir gmail hesabı açmak ve açtığınız bu gmail hesabı ile adsenseye başvurmak YANLIŞTIR.
Doğrusu-8: Bu bilgi tamamen yanlıştır. Farklı bir gmail hesabı açmak konusunda hemfikirim. Ama açacağınız gmail hesabı yine sizin adınıza olabilir. Hatta aynı cep telefonu numaranızı da içerebilir (tecrübeyle sabit).
Yanlış-9: Youtube adsense hesabı oluşturup, sitenizi adsenseye bağlayarak daha kolay adsense alabileceğinizin bilgisi tamamen yanlıştır.
Doğrusu-9: Eğer web adsense alacaksanız, youtube adsense açmanıza gerek yok.
Yanlış-10: Birçok forumda kolay adsense alma rehberi v.b.. ücretli e-kitap’lar satılmaktadır. Kesinlikle böyle bir şey yok. O kitapların içleri boş bilgilerle dolu. Kaldı ki google adsense program politikalarını sürekli güncelliyor. Bu kitapları satanlar onları dahi takip etmiyor.
Doğrusu-10: Lütfen paranızı böyle üçkağıtçılara kaptırmayın. Google’dan başka kimse size bu işin doğrusunu veya yöntemini anlatamaz. Bende satın almıştım ve aldığıma pişman oldum.
Adsense Onaylatma için Doğru Bilinen Yanlışlar!
Arkadaşlar, adsense onaylatma hakkında herkes birşeyler diyor ve ne hikmetse herkesde aynı şeyleri söylüyor. Burada sizler için bazı doğru bilinen yanlışları listeledim.
- Hakkımda Sayfası: Elbette tüm siteler için hakkımda/hakkımızda sayfası çok önemlidir. Ama adsense onayı alamamak için bu sayfayı oluşturmak zorunda değilsiniz. Bu sayfa olmadan 2017’de adsense onayı alanları biliyorum.
- Gizlilik Politikası v.b.. Sayfalar: Bu sayfalarda oldukça önemlidir. Ama adsense onaylatma için zorunlu değildir.
- Referal Linkler: Birçok kişi derki; adsense başvurusu aşamasında sitenizden başka sitelere giden linkler olmamalı. Yanlış bilgidir. Sitenizden, alakalı sitelere giden linkler ile konuyu daha iyi anlatıyorsanız neden olmasın. Sitesinde referal linkler içeren sayfalar ile adsense onaylatanları biliyorum.
Google Adsense Onaylatma için İpuçları !
Adsense onaylatma için sizlere bazı tavsiyelerim olacak (tümü tecrübelerime dayanıyor):
- Blogunuzu açar açmaz adsense’ye başvurmayın. 1-2 ay sitenizin oturmasını bekleyin,
- Domain isminiz blogunuzun konusuyla alakalı olsun,
- Domain ismini kısa tutmaya çalışın,
- Eğer wordpress kullanıyorsanız, hızlı ve seo uyumlu wordpress temaları‘nı tercih edin (hız çok önemli),
- Genel konular üzerine blog açmayın ve kendinizi en rahat hissettiğiniz ve kolay içerik ürettiğiniz konularda blog açın,
- Sorunlara çözüm üreten blog konuları her zaman daha kolay adsense onayı alır,
- Adsense onaylatma için çok önemli olmasa da, sitenizi daha profesyonel göstereceği için hakkımda, gizlilik politikası, şartlar ve iletişim sayfalarını açın,
- Blogunuzun navigasyon menüsünü kolay ve anlaşılabilir şekilde düzenleyin,
- Eğer yazdığınız bir içerik ile alakalı sitenizde birden fazla kategori varsa, alakalı kategorilerin tümünde içeriğinizi yayınlamaktan korkmayın. Bu şekilde daha kolay adsense onayı alabilirsiniz,
- Blogunuzu tanımlayan 1 adet logo kesinlikle koyun. Bu logo sitenizle özdeşleşen bir logo olsun. Bu çok önemli.
- Sitenizdeki içeriklerin uzunluğu en az 1500-2000 kelime olsun. Ama sırf kelime sayısını arttırmak için yazmayın. Eğer gerçekten anlattıklarınız yeterli uzunluktaysa orada durun.
- Blogunuzda ki toplam içerik sayısı en az 15-20 adet olsun,
- Mümkünse, içeriklerinizi zamana yayarak yayınlayın.
- Blogunuzda az içerik olabilir. Ama kesinlikle tavsiye ediyorumki; sidebar kısmında popüler içerikler v.b.. widget bulundurun.
- Yine kesinlikle tavsiye ettiğim şey, içeriklerinizde mutlaka excerpt (yazı özeti) dediğimiz şey olsun. Tabi excerpt’ler içeriklerinizin içinde değil, liste halindeki yerlerde olsun. Eğer widget’te içerikleriniz sıralı görünüyorsa, mutlaka orada da excerpt olsun. Bunun için wpacemi.com sitemizin anasayfası ve sidebar kısımlarına bakarsanız anlarsınız.
- Eğer wordpress kullanıyorsanız, mutlaka seo eklentisi kurun ve içeriklerinizi seo uyumlu yayınlayın.
- İçerikleriniz mutlaka 1 adet H2 ve H3 başlıkları olsun.
- İçeriklerinize ekldeğiniz resimlerde mutlaka title, alttitle olsun ve bu title’lar mutlaka anahtar kelimeleri içersin.
Adsense Onayı Alamayanlar için Tavsiyeler
Adsense onayı alamayanlar için bazı önerilerim olacak. Öncelikle eğer bir site ile adsense onayı alamıyorsanız, o siteden derhal (adsense onaylatma için) vazgeçin.
Yeni bir site kurun.Siteyi kurarken bu sayfadaki öneriler ve ipuçlarından faydalanabilirsiniz.
Ancak yeni site kurmadan önce, yine kendi isminiz ve soyisminizle ve yine aynı cep telefonu numaranız ile sıfır bir gmail hesabı alın.
İpucu: Gmail hesabınızın adı mutlaka kendi isminiz ve soyisminiz olacak şekilde alın. Örneğin: isimsoyisim2016@gmail.com gibi olabilir.
Daha sonra, kurduğunuz yeni siteyi bu gmail hesabında açacağınız google webmaster hesabına ekleyin. Aynı zamanda yeni aldığınız gmail hesabı üzerinden google analytics hesabı açın.
Daha sonra, yukarıda yapmamanız gerekenler ile verdiğim ipuçlarını kullanarak sitenize adsense onayını alabilirsiniz.
Kolay Adsense Onayı Alan Blog Konuları
Aslında böyle bir konu yok. Ama benim bizzat deneyerek ve tecrübe ederek edindiğim bazı bilgiler var. Buyrun;
- Teknoloji blogları,
- Webmaster blogları,
- Programlama hakkında detaylı bilgi veren bloglar,
- Doğa’da hayatta kalmak hakkında bilgi veren bloglar,
- Kısaca, ortada bir sorun/problem varsa ve sizde blogunuzda bu problemin çözümünü güzel bir dille anlatıyorsanız adsense onaylatma için hiçbir zorluk çekmezsiniz.
Kaynak: http://www.wpacemi.com/internetten-p...ontemleri.html
Adsense Onaylatma Hakkında Detaylı Bilgiler !
6
●1.277
- 21-10-2017, 11:19:48
- 21-10-2017, 11:32:03Candede adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Eğer siz adsense onayını, bahsettiğiniz kategoride aldıysanız o başka. Tşkler - 28-10-2017, 17:06:09tugay_10 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 01-11-2017, 10:41:39bunun youtube adsense versiyonu da var mı acaba. bilgilendirme için