• 06-09-2017, 00:56:16
    #10
    Üyeliği durduruldu
    UfLee adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    güzel deyinmişsin konuya ama sitenide düşürür. nedenmi bir sitem vardı açılırken kasıyordu mauseyi tıkladıgımda bazen ekran geç geliyordu resimler yüzünden ve bazen reklama tıklıyordum. sebebide sayfanın kasması. şimdi cache eklentisiyle sayfan daha hızlı açıla bilir kasma olmaz ve yanlışlıkla reklama tıklamalar olmaz bu yüzden gelirin düşmüş olabilir.
    Sunucu yavaşsa, cpu kötüyse cache'e sığınmak zorunda değilsin ki güçlü bir makinaya geçiş yapmak cache kurmaktan daha sağlıklı. benim sitem cachesiz de hızlı açılıyor ama cache kadar anlık değil tabi ki. ağır açılan site ya aşırı sorgulardan dolayı sorunludur ya da sunucu özellikleri kötüdür önce ona çözüm üretilmesi gerekir.
  • 06-09-2017, 01:22:43
    #11
    HatayMaster adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Sunucu yavaşsa, cpu kötüyse cacheye sığınmak zorunda değilsin ki güçlü bir makinaya geçiş yapmak cache kurmaktan daha sağlıklı. benim sitem cachesiz de hızlı açılıyor ama cache kadar anlık değil tabi ki. ağır açılan site ya aşırı sorgulardan dolayı sorunludur ya da sunucu özellikleri kötüdür önce ona çözüm üretilmesi gerekir.
    cache kadar anlık değil demişsin sonucda sitenin hızı düşüyor. cache olsa daha iyi olur. ben yıllarımı verdim. reklam düşüncesi ile daha cok kazanayım diye 1 kac sitemi maf ettim. kazanclar süperdi ama 1 kac ay sonra hitlerim düşünce anladımki kullanıcım kalmamış mesela bir örnek vereyim. reklam yüzünden siteme giriş yapamayanlar varmış bu para kazanma hırsından. resim ekliycem 4 gün önce bir kullanıcımın mesajı.


    30 k lık sitem reklam yüzünden 13 k lara düşmüş reklamı kaldırdım son 4 gündür 20 k lara çıktı. ve duyan geri geliyor. şuan siteye reklam koymuyorum site 30 40 k olunca reklam eklerim. bizde bu para hırsı varken gene eklerim.
  • 06-09-2017, 01:29:01
    #12
    Üyeliği durduruldu
    UfLee adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    cache kadar anlık değil demişsin sonucda sitenin hızı düşüyor. cache olsa daha iyi olur. ben yıllarımı verdim. reklam düşüncesi ile daha cok kazanayım diye 1 kac sitemi maf ettim. kazanclar süperdi ama 1 kac ay sonra hitlerim düşünce anladımki kullanıcım kalmamış mesela bir örnek vereyim. reklam yüzünden siteme giriş yapamayanlar varmış bu para kazanma hırsından. resim ekliycem 4 gün önce bir kullanıcımın mesajı.


    30 k lık sitem reklam yüzünden 13 k lara düşmüş reklamı kaldırdım son 4 gündür 20 k lara çıktı. ve duyan geri geliyor. şuan siteye reklam koymuyorum site 30 40 k olunca. bizde bu para hırsı varken gene eklerim.
    Siteyi reklama boğun demiyorum ki 😀 Ben asla ziyaretçiyi rahatsız edecek ya da yanıltacak şekilde hiç bir reklam yerleşimi yapmam. Site cachesiz yeterince hızlıysa kullanmaya hiç gerek yok şahsen ben böyle bir tecrübe yaşadım ve sizlerle paylaşmak istedim hepsi bu. Deneyen arkadaşlar da sonucu yazacaklardır.
  • 06-09-2017, 01:32:34
    #13
    HatayMaster adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Siteyi reklama boğun demiyorum ki 😀 Ben asla ziyaretçiyi rahatsız edecek ya da yanıltacak şekilde hiç bir reklam yerleşimi yapmam. Site cachesiz yeterince hızlıysa kullanmaya hiç gerek yok şahsen ben böyle bir tecrübe yaşadım ve sizlerle paylaşmak istedim hepsi bu. Deneyen arkadaşlar da sonucu yazacaklardır.
    boğsam iyi 1 adet reklam vardı genede denesinler herşey tecrübedir deneyip görmek gerek
  • 06-09-2017, 01:52:37
    #14
    Kurumsal PLUS
    2 tahminim var ;

    1-Cache sitenin dosyalarını sıkıştırıp ilk istek sırasına alıyor ve adsense geç yükleniyor.O yüzden dolayı da reklamların geç görülmesi,tıklanmayı düşürüyor.

    2-Diğer bir ihtimal de cache site dosyalarını sıkıştırdığı için site hızlı açılıyor ve yanlışıkla reklama tıklama ihtimalleri azalıyor.
  • 06-09-2017, 03:30:06
    #15
    Üyeliği durduruldu
    bu cache olayı bölüm bölüm yada parç aparça yapmıyormusunuz yada word press oldugu içinmi komple sayfaya mı uygulanıyor ? aslında steyi yazan dogru kullanım yapsa cache mükemmel bir çözüm
  • 06-09-2017, 11:46:34
    #16
    Üyeliği durduruldu
    Google AdSense sadece reklam yayınlamamızı sağlayan bir hizmet midir sizce? Böyle düşünüyorsanız çok çok çok yanılıyorsunuz. Şu anda AdSense sayfaların açılma hızını doğrudan takip ediyor ve cacheyi devreden çıkartıp reklam gelirinin artığını söylemek (etkisi var ise) bana göre geçici bir şey olur. Sitenizin geleceğinizden çalıyorsunuz.

    AdSense sayfa açılış hızı, sayfanın boyutu gibi pek çok performans kriterini ele alarak gelir artırma noktasında sizi ödüllendirecek fırsatları yavaş yavaş ön plana çıkartıyor. Google için içerik + sayfa açılış-yüklenme hızı her şey demek ve hal böyle olunca servislerinde de bunu teşvik edecek girişimlerde bulunuyor.

    https://support.google.com/adsense/answer/7450902

    Cache'yi kapatmak yerine reklam birimlerinizi eşzamanlı versiyonları ile değiştirmelisiniz.
  • 06-09-2017, 11:54:28
    #17
    Cache kullandiginda gelirlerin normalin altina düsüyor ve Cacheyi pasif hale getirdiginde daha cok kazaniyorsan, Cacheyi silincede normalden iki kat fazla kazanman gerek degil mi?

    Cache ile Adsense nin bir baginin olmadigini biliyorum.

    Bu senin sayfanin statik durusu ve yüklenmesiyle alakali bir sorun. Bu sorunuda sitenin icerigini bizden daha iyi bilen birisi olarak senin bulup bize durumu aciklaman yerinde olur.
  • 06-09-2017, 14:19:17
    #18
    Üyeliği durduruldu
    Arkadaşlar, söylediklerinizde haklı olabilirsiniz fakat ben kendi tecrübeme göre bu durumdan kesin olarak emin oldum. Sizlere de denemeniz önerisinde bulundum. Önceden de söyledim, ziyaretçilere eziyet çektirmiyorum sitem, cache olmadan da oldukça hızlı gezilebiliyor fakat akşama doğru anlık 150-200 online olduğunda sunucu zorlanabiliyor ve saniyelik 500lü hatalar ile karşılaşıyorum. Bu sebepten dolayı güçlü bir makinaya geçene kadar 2 gün boyunca cache kullanmak zorunda kaldım, aynı hit aynı ziyaretçi demografisine göre gelirimin yarı yarıya hatta daha fazla düştüğünü gördüm ve bunu daha önce de zaten bir kaç sitemde deneyimlemiştim.
    Dün deneyeceğim diyen arkadaşlardan da yorum bekliyorum bakalım onların tecrübesi nasıl olacak.