Vergi ve yüksek kazanç sorunum
49
●9.929
- 22-06-2016, 05:28:09Bana biri "yürürlükte bir yasası yok" şunu açıklayabilir mi? Google gelir vergisi
Hesabına sürekli olarak para geliyor, düzenli olarak bir ticaret yapıyorsun. Evet herhangi bir ürün satmıyorsun lakin bir hizmet sağlıyorsun hizmet karşılığında da para alıyorsun. Bundan dolayı vergiye tabisin ticaretten 1TL bile kazansan bile bunu faturalandırıp devlete sunman gerekiyor. Bağkurunu ödemek zorundasın, 20 bin TL ne demek vergisiz 20bin TL?
Bunu maliyede okuyan adamlar bile alamıyor bu parayı söke söke (i) geri alacaklardır, tamam 1-2 bin tl için uzlaşmaya gidilir lakin 20bin TL çok büyük bir rakam Allah hakkınızda hayırlısı neyse onu versin yerinizde olsam bu rakam için bir an önce E-Ticaret ile Adsense'yi ayırır ve başka birinin sizin için mükellef olmasını sağlardım ve ya parayı çekmezdim hesapta bekletirdim. Lakin birinci dereceden tanıdık biri varsa bu işi o üstlenebilir. - 22-06-2016, 06:06:39StyleWaR adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Verdiğiniz linkteki tebliğ'leri tek tek geçen gün okudum. Yine birisi yazınca denk gelmiştim linke sizde olabilirsiniz hatırlamıyorum.
Asıl konuya gelicek olursak , linkte kısaca gelir vergisini ödeyeceksin , kdv'ni vericeksin ve fatura kesmis olucaksın yazıyordu. Benim anladığım bu şekilde. Fakat forumda kaç defa konu açılsa vergi verecekmiyiz kdv işlicek mi fatura kesilcek mi vs vs vs.
Şimdi benim anladığıma göre vergi verip fatura kesmemiz gerektiğidir bu linkteki yazılara göre doğrumudur hocam bir yanlışım varmı ? - 22-06-2016, 06:20:49Birdilimask adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu durumun en güzel çözümü; Adsense için aşırı derecede vergi alınıyor paranın neredeyse yarısı gidiyor bunun için yeni özelge talep edilmesi gerekiyor. Bu durum içinde forumdan bir kişi veya bir gurup öncülük yaparak mükellef olup özelge talep etmesi gerekmektedir.
En azından bağkur şart olmasa, Google'nin dediği gibi KDV ödemesek yeter. - 22-06-2016, 06:35:32StyleWaR adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Forumda aralıklarla açılan bu kdv vergi muhabbetlerinde yazasım geliyor sürekli sizinde dediğiniz gibi " aman ne olacak sana gelene kadar " gibi cümlelerden soguyup birşey yazmıyordum.
Düşüncelerimi teyit ettiğiniz için teşekkür ederim. Hayırlı Ramazanlar. - 22-06-2016, 09:53:36StyleWaR adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle