Birdilimask adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Verdiğiniz linkteki tebliğ'leri tek tek geçen gün okudum. Yine birisi yazınca denk gelmiştim linke sizde olabilirsiniz hatırlamıyorum.

Asıl konuya gelicek olursak , linkte kısaca gelir vergisini ödeyeceksin , kdv'ni vericeksin ve fatura kesmis olucaksın yazıyordu. Benim anladığım bu şekilde. Fakat forumda kaç defa konu açılsa vergi verecekmiyiz kdv işlicek mi fatura kesilcek mi vs vs vs.

Şimdi benim anladığıma göre vergi verip fatura kesmemiz gerektiğidir bu linkteki yazılara göre doğrumudur hocam bir yanlışım varmı ?
Evet doğru anlamışsınız, Fatura kesip vergiye tabi olmanız gerekmektedir. Maliye fark edene kadar bu durum istisna lakin maliye fark ederse hesap vereceksiniz ve cezanızı ödeyeceksiniz. Forumda bu durumu sürekli ört bas eden birilerin olduğunu biliyorum, benden yaşça oldukça büyükler saygı duyarım. evine eşine çocuğuna para götürmek zorundalar aylık 1.000tl kazanıyorsa bunun yarısını vergi olarak vermek herkesin zoruna gittiği gibi o kişilerin de zoruna gider.

Bu durumun en güzel çözümü; Adsense için aşırı derecede vergi alınıyor paranın neredeyse yarısı gidiyor bunun için yeni özelge talep edilmesi gerekiyor. Bu durum içinde forumdan bir kişi veya bir gurup öncülük yaparak mükellef olup özelge talep etmesi gerekmektedir.

En azından bağkur şart olmasa, Google'nin dediği gibi KDV ödemesek yeter.