Geçen günlerde ortağım bu konudan bahsetmişti şimdi her yerde görmeye başladım. Devlet toplamda 50 Milyon mobil uygulamalar tarafında destek sağlıyor.
- Türkçe Dil Desteği var ise %50 destek alınabiliyor mu? Hayır. Mobil uygulamanızın yabancı dil versiyonunu ile beraber Türkçe versiyonu olması durumunda, devlet faturanızın tamamını değil, yalnızca yarısını destek kapsamına (kabul edilen harcama tutarı olarak) alır.
- Örneğin:100.000 TLlik bir reklam harcaması yaptınız ve oyununuzun Türkçe dil desteği de var. Devlet bu harcamanın sadece 50.000 TLlik kısmını destek hesaplamasına dâhil eder. Eğer sizin genel destek oranınız %50 ise, bu 50.000 TLnin %50'sini (yani 25.000 TL) geri alırsınız. Dolayısıyla toplam harcamanızın yarısını değil, dörtte birini almış oluyorsunuz.
Ayrıca LTD veya AŞ şirket kurmak gerekiyor ve tüm reklam harcamaları kurulan şirket üzerinden yapılması ve faturalandırılması gerekiyor. Bunun bana göre en büyük avantajı potansiyeli olan uygulamaların bu teşvik ile birlikte daha hızlı bir yatırım alabilecek olmaları bu yatırım alacakları tutar ile 1x reklam harcaması yapacakken aynı tutarla 2x reklam harcayabilecekleri + 90.000TL en fazla 5 kişiydi bu kısmı belki yanlış biliyorumdur marketing ekibine maaş desteği alıp tamamen marketing süreçlerinde global pazara odaklanabilip sonrasında global pazardan elde edecekleri gelir ile projeyi exit edebilecekleri olması.
Bence inanılmaz bir fırsat var "Teşvik başvurusu sırasında şirketin NACE kodunu ve ana sözleşmesini inceleyerek gerçekten bilişim alanında faaliyet gösterdiğini teyit ediyor. " NACE kodunu araştıracağım benim çıkaracağım uygulama ile örtüşüp örtüşmediğini şu an için bilmiyorum araştırmadım ama böyle bir fırsat varsa eğer mutlaka bu teşvik kısmına el atacağım. Uygulama şu an yayında olmadığı için bekleme aşamasındayım onay kısımlarındayız ama çıktıktan sonra 2 hafta içerisinde zaten bazı datalar elimde olacak ve bu NACE kodu ile yatırım alıp şirketleşme yoluna girişeceğim.
Herkese iyi forumlar dilerim.
İsteyenler için ilgili site : Buradan gidebilirsin
bu teşvikler genellikle "yeğenlere" vermek için yapılan sözde girişimlerdir. Herşeye harfiyen uysan bile sana destek çıkmaz çok zor. Birilerinin "yeğeni" olman gerek.