• 02-04-2010, 14:04:05
    #1
    BU BAŞLIKTA daha önce yaptığımız ve başarıyla tamamladığımız MART turnuvamızın NİSAN ayına ait olanını yapıyoruz.

    KATILIM İÇİN (DAHA ÖNCEKİLERE KATILMAMIŞ ARKADAŞLAR İÇİN)
    LİNK BURADA

    Bu kez ödül sistemi şu şekilde oluyor:

    Şampiyonluk ödülü : 25 USD PP + 1 yıldız bonservisi. (1 PP değerinde)
    İkincilik ödülü : 10 USD PP
    Üçüncülük ödülü : 5 USD PP

    Bir kaç küçük detay var farklılık olarak, geri kalan herşey aynı, daha önceki 2 defa düzenlediğim penaltı atma turnuvasına katılan arkadaşlar için çok çok kolay olacak yeni turnuvaya adaptasyon. yeni arkadaşlar içinde hiçbir zorluğu olmadığını söyleyebilirim.
    FARKLAR:
    1. Bu turnuva bir maç turnuvası, penaltı turnuvası değil. Penaltı veya frikik atmak ancak maçta yaptığınız atakta hakem frikik veya penaltı kararı verirse olacak.
    2. Dileyen yarışmacı takımına yıldız oyuncu alabilecek. Böylece olasılık avantajı yakalayacak. Güçlü kadrolu takımların şansı biraz daha fazla olabilecek. Fakat asla kesinlik söz konusu değil, minimal olasılık avantajları sözkonusu. Yıldız oyuncusu olan takımlar yıldızlı şut butonunu kullanacaklar. Ancak kaç tane yıldızlı oyuncusu varsa o kadarını yıldızlı, geri kalanlarıını normal şut butonu ile kullanacaklar. Oyuncu eğer yıldız oyuncu almış ise, bu profilinde ve mesajlarında yıldız sayısı ile görünecek. Eğer kadrosunda 3 yıldız varsa ataklarının 3 tanesini yıldız oyuncuları ile, kalanları diğer standart oyuncuları ile yapacak. Yıldız oyuncuların kontratı bir sezonluk (1 TURNUVALIK) tır, turnuva sonunda takımdan ayrılırlar. Şampiyon bonus ödülü hariç.
    3. Gol olasılıkları:
    Bu oyunda ilk 2 turnuvamızda sadece tek bir button vardı ona basıp penaltı atıyorduk. Şimdi 4 tane button olacak.
    Bunlar:

    Frikikte gol olasılığı 3/6 yani %50dir.
    Penaltıda gol olasılığı 3/5 yani %60dır.
    Yıldız bir forvetin şutunda gol olasılığı şöyle:
    5/15 gol yani %33 gol.
    1/15 penaltı
    1/15 frikik
    geri kalan 7/15 golle sonuçlanmayan atak.
    Normal bir forvetin şutunda gol olasılığı şöyle:
    4/16 gol yani %25 gol.
    1/16 penaltı
    1/16 frikik
    geri kalan 10/16 golle sonuçlanmayan atak.
    YILDIZ OYUNCU ALIMI:
    Gerçek dünyada olduğu gibi bizim oyundada yıldızlar kolay yetişmiyor, oyun ortamında toplam 16 yıldız var sadece. Bunların her bir adedi 1 USD PP.
    Takımlar eğer havuzda kalmışsa diledikleri zaman turnuva boyunca alabilirler ancak geriye satamazlar veya aralarında paslaşamazlar yıldızlarını.
    Bu turnuvamızda maç boyunca takımlar 5er penaltı değil, 7şer atak yapacaklar. Eğer penaltı veya frikik kazanırlarsa ilaveten bu serbest vuruş ataklarınıda yapacaklar. Yani 7'şer (veya 8'er) atak hakkınız olduğu için Real Madrid başkanlığına soyunup 16 tane yıldız satın almanıza gerek yok. Ayrıca yıldız ile standart oyuncu şansı arasındaki fark çok çok az. Başka takımlar kullanmasın gibi bir strateji ile birden fazla alabilirsiniz. 16 veya 32 takım katılacağına göre her alacağınız bir ekstra yıldız oyuncu bir başka takımı yıldızsız bırakacak.
    Ama oyunumuzda 1. amacınız şöhret kazanmak değil, para kazanmak olsun, ödüller
    Şampiyonluk ödülü : 25 USD PP + MAYIS turnuvasına 1 bedava Star oyuncu.
    İkincilik ödülü : 10 USD PP
    Üçüncülük ödülü : 5 USD PP
    şeklinde olduğuna göre, daha kesinleşmemiş bir ödül uğruna bana bir sürü paypal gönderip Los Galaktikosu kurmanıza gerek yok.
    Yıldız almak mecburi değil. Eğer 16 yıldızda satılırsa benim için sadece bir nevi oyunun kısmi olarak kendini finansesi söz konusu olur.
    (40 USD toplam ödül - 16 USD yıldız oyuncu geliri = 24 USD öz sermayeden.)
    Özel not. bunu speküle etmeyelim, 16 USD'a hiç bir ihtiyacım yok, olay biraz şanstan çıkıp risk alma+stratejik kararın önemi boyutu kazansın diye kurgulandı. Ayrıca yıldız alma zorunluluğu yok.

    Maçlar bu kez karşılıklı 2 ayaklı eleme şeklinde olacak. Açtığım maç topiclerinde ismi başta yazan takım EVSAHİBİDİR. İkinci isimli takım MİSAFİR ekiptir. Maçlarda atakları sırayla atma zorunluluğu yok. Fakat ev sahibi ekip kimse o 8 atak yapacak, misafir takım 7 atak yapacak. (Deplasman faktörü)

    Olayımız bu şekilde, sorusu olan ve turnuvaya katılmak isteyen arkadaşlarımız yazsınlar.

    ÇOK ÖNEMLİ NOT :
    Turnuvaya katılacağını beyan edip, yarısında bırakanlara -REP verilecektir. Çünkü hükmen galibiyetler pekte zevk vermiyor ne bana ne diğer oyunculara.. İki elemeli maç sistemi olduğundan, ilk maçta 7-0 yenilmişseniz bile en azından arkadaşlarınıza saygınızdan ikinci maçada çıkın.
    Ödüller aynı ilk organizasyonlarımda olduğu gibi turnuva sonuçlanır sonuçlanmaz ödenecektir.
    Son olarak, eğer katılım fazla olursa, bir önceki turnuvadaki katılan oyuncularımız öncelikli olacaklar. (Ahde vefa mevzusu.)

    Herkese teşekkürler, zevkli ve kazançlı turnuvalar dilerim.


    ________________________
  • 02-04-2010, 14:33:51
    #2
    Halı sahada mı yapılacak maç
  • 02-04-2010, 14:37:41
    #3
    netadam adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Halı sahada mı yapılacak maç
    Hayır dostum, bu forum üzerinden oynanan %90 şans %10 strateji ve risk yönetimine dayalı, sıra tabanlı bir futbol oyunu simülasyonu. İlk mesajdaki linkleri takip ederek inceleyebilirsiniz.


    ________________________
  • 02-04-2010, 14:38:10
    #4
    Bu turnuvayada katılmak istiyorum. Heyecanı ve eğlencesi daha artmışa benziyor.
    Sistemi daha da geliştirmeniz çok iyi olmuş. Yakında 90 dakikalık maçlarda yaparız nasipse.
  • 02-04-2010, 15:28:15
    #5
    bn Mert E....

    sitenize de üyeyim 2 turnuvayada katıldım
    buna da katılmak isterim
  • 02-04-2010, 15:32:12
    #6
    Turnuvayı hangi siteden oynuycaz peki ? Bende katılmak istiyorum.
  • 02-04-2010, 16:08:15
    #7
    Üyeliği durduruldu
    Tabikide Katiliyorum. Eskiden daha basitti , en kotusu sadece ilk uce odul var

    Kuray K.
  • 02-04-2010, 16:11:18
    #8
    netadam adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Turnuvayı hangi siteden oynuycaz peki ? Bende katılmak istiyorum.
    KAYIT OLMA LINKI

    Buradan kayıt olabilirsiniz, isim soyad ile, sonra bana PM ile Paypal adresinizi gönderiniz.

    Edit:

    @Sevgili Kuray'a cevaben: Doğru ama bu kez ödüller daha yüksek.


    ________________________
  • 02-04-2010, 19:44:11
    #9
    Yaz benide ,

    berk uras