• 22-11-2008, 01:42:40
    #1
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    Mrb. arkadaşlar komşumun ilkokul 5. sınıf öğrencisine ingilizce öğretmeni yaşadığınız yerin doğal güzelliklerini ingilizce olarak anlatın isimli ödev vermiş. Babylon yardımıyla çeviri yaptım fakat öğretmen gramer bozukluğu var demiş kabul etmemiş. İlkokul 5. sınıfa giden bir çocuğa böyle bir ödev verildiğini de ilk defa görüyorum ya neyse

    Fazla uzatmadan ekteki word dökümanının tamamını gramerli olarak ingilizceye ücretli yada ücretsiz çevirebilecek kişiye yardıma ihtiyacım var.
  • 22-11-2008, 08:04:12
    #2
    biraz uzunca 4 sayfa.hocam bu öğretmen neyin gramerini istiyor yaw.bunu yazabilmek için çok güzel ingilizce bilmek lazım..tahmin ediyorumki bu ödevi veren öğretmen bile tam gramerinde çeviremezhatta söyleyebilirimki konunun içindeki 4-5 türkçe kelimenin anlamını ben bile bilmiyorum
  • 22-11-2008, 09:06:24
    #3
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    " Deniz kıyısında yer alan Eskihisar köyünün kuzeydoğu kesiminde, dik yamaçlı bir tepe üzerinde, Eskihisar’daki limana ve İzmit Körfezi’nin kıyı şeridini savunmak amacıyla, Bizanslıların Komnenoslar ( Komneus) döneminde yaklaşık 800 yıl önce Bizans İmparatoru 1. Manuel Komnenos tarafından inşa ettirildiği çeşitli kaynaklarda ifade edilmektedir. "

    Böyle bir çevriyi lise son öğrencisi dahi yapamaz. Cümleler çok kompleks. Daha basit bir halde yazıp,en kötü ihtimalle bir çevirmene 20 lira gibi bir fiyata yaptırırısınız.
  • 22-11-2008, 09:15:40
    #4
    çeviriyi yapsan bile hoca bunun öğrenci tarafından yapılmadığını anlar. benki üni okuyorum böyle ingilizce görmüyorum acaba bu çocuk hangi okulda? bence ufaklık ödev günü okula gitmesin. biz öyle yapardık
  • 22-11-2008, 11:03:07
    #5
    Üyeliği durduruldu
    belki ücretli cevirtmek istersin diye pm yolladım !
  • 22-11-2008, 11:26:07
    #6
    Gelen pmlere cevap yazdım. Bu performans ödeviymiş. Öğretmen de biliyor çocuğun böyle bir çeviri yapamayacağını Amaçları ebevynlerin çocukların dersleriyle yakından ilgilenmesini sağlamakmış.
  • 22-11-2008, 13:37:02
    #7
    Hangi cocugun ailesi ing biliyormuşki hemde bu düzeyde ? Türkiyede ebeveynler türkçeyi dahi tam bilmiyor hepsi için demiyorum keşke türkçe şeklinde istenilseydi bence daha iyi bir performans olurdu.

    Konu ile ilgili yazılan yazıdaki bilgileri siz kendiniz mi buldunuz yoksa öğretmen mi vermiş ? Eğer öğretmen sadece bir konu verdiyse bence bu kadar zor yerine grammeri doğru fakat suna sahip,şunlardan şu kadar,bu kadar güzel tarzında level 1,2 grammerini istemiş olabilir. Bu şekildeyse etraftan yardım alması çok daha kolay olur.

    Ama ben yok illa bu çevirtmem gerek diyorsan tercüme büroları 1000karaktere 10-15ytl alıyor.
  • 22-11-2008, 14:16:39
    #8
    Üyeliği durduruldu
    Öğretmenin ödevidir/görevidir bu. Kendisi çevirememiştir. Vereyim öğrencilere de, onlar bir türlü yaparlar demiştir. Ya anne-babalarından birisi çok iyi İngilizce biliyordur. Ya da öğrencilerden birinin komşusu r10 üyesidir, o halleder demiştir.
  • 22-11-2008, 14:52:54
    #9
    Konudaki bilgileri biz bulup yazdık öğretmen bakmış beğenmiş yazıları. Tek sorun gramer demiş.. Benim üniversite eğitimim boyunca bize böyle bir ödev verilmedi ama ilkokul 5. sınıf öğrencisine veriliyor. Bundan önceki performans ödevinin konusu ise matematik ondalık yüzdelik basamakları excelde tablo içerisinde düzgün bir biçimde ok işaretleriyle felan göstermekti. Tabi onu da ben hallettim ama ödevleri başkasına yaptırmak yerine öğrencilerin araştırıp bulabileceği tarzda ödevler verilse daha iyi olur bana göre.. Benim arkadaşın eniştesi ingilizce öğretmeniymiş bakalım ondan haber bekliyoruz duruma göre buraya sonucu yazarım.