• 15-04-2018, 20:26:08
    #1
    Arkadaşlar merhaba. Facebook'ta bi kaç sayfamı sponsorla kastım ve çok fazla kişiye ulaşmadan reklamları sonlandırdım. Nedeni ise hem beğeni maliyetleri hem de paylaşımların herkese gösterilmemesi. Sponsorla uygun maliyetle reklam çıkan arkadaşlar var. Kafamda 50k-100k beğeni için bir çalışma vardı. Fakat bu erişim konusunu düşününce hevesim kalmıyor. Örneğin sponsorla kasılmış 1k lık bir sayfamda alakalı link paylaştığım zaman en fazla 100 kişiye erişiyor. Benim sormak istediğim soru şu: Biz beğeni satın alırken, hangi amaçla alıyoruz? Paylaşımlarımızı beğenen insanlar görsün diye. Ama facebook diyor ki "Ben algoritmama göre sizin paylaşımlarınızı insanlara göstereceğim ya da göstermeyeceğim". Bu haksızlık değil mi? Sonuçta sayfayı beğenen insanlara reklamla beğendirtilmiş ve bu beğenen insanlara her paylaşımımızı göstermek bizim insiyatifimizde olmalı. Paylaşımlarımızı beğenmeyen kullanıcılar sayfalarımızı beğenmekten vazgeçerler olur biter. Facebook neden böyle bir müdahalede bulunuyor? Kafamda 50k-100k sponsorla reklam planı varken erişimlerde çok ciddi sorun olması nedeniyle vazgeçiyorum. Türkiye bazında Facebook'a bu konuda dava açılsa bir netice alınabilir mi? Mahkeme kararını takarlar mı? Çünkü ben eminim ki iş yargıya gitse bunun ************** olduğu kesinlikle anlaşılacak. Yani parasını verdiğin bir hizmeti kullanamıyorsun. Acaba bu şekilde bir sonuç çıkar mı? Facebook biz zaten bunu reklam politikalarımızda belirtmiştik diyerek işin içinden çıkabilir mi? Bu dediğim boşa kürek çekmek mi olur? Fikirlerinizi paylaşır mısınız?
  • 16-04-2018, 01:51:37
    #2
    Aynı şeyleri düşünüyoruz ama mahkemeden birşey çıkmaz hocam
  • 16-04-2018, 01:56:52
    #3
    Bütün ümidim gençliktedir
    Mahkemeden bir şey çıkmaz. Yaklaşık 20 gündür genel bir sorun var. Cambridge Analytica olayından sonra, dünya çapında ciddi manada bir düşüş var ( sayfalarda ). Henüz toparlanamadı. Bir de üzerine Marc'ın yargılanma süreci gelince, erişimler oldukça düştü. Düzelir diye ümit ediyoruz. Aksi halde Facebook reklam gelirlerine büyük bir darbe gelecek. Yani kendi topuklarına sıkmış olacak. Muhtemelen düzelecektir ama ne kadar sürer bilmiyorum.
  • 16-04-2018, 01:59:08
    #4
    Üyeliği durduruldu
    Mahkemeden bir şey çıkmaz, zamanında ben dava açtım hiç bir olumlu sonuç alamadım. Dava düştü, sebebi ise ABD şirketli olduğu için bir şey yapamayız denildi. Yani boşa uğraşırsınız.