Arkadaşlar merhaba. Facebook'ta bi kaç sayfamı sponsorla kastım ve çok fazla kişiye ulaşmadan reklamları sonlandırdım. Nedeni ise hem beğeni maliyetleri hem de paylaşımların herkese gösterilmemesi. Sponsorla uygun maliyetle reklam çıkan arkadaşlar var. Kafamda 50k-100k beğeni için bir çalışma vardı. Fakat bu erişim konusunu düşününce hevesim kalmıyor. Örneğin sponsorla kasılmış 1k lık bir sayfamda alakalı link paylaştığım zaman en fazla 100 kişiye erişiyor. Benim sormak istediğim soru şu: Biz beğeni satın alırken, hangi amaçla alıyoruz? Paylaşımlarımızı beğenen insanlar görsün diye. Ama facebook diyor ki "Ben algoritmama göre sizin paylaşımlarınızı insanlara göstereceğim ya da göstermeyeceğim". Bu haksızlık değil mi? Sonuçta sayfayı beğenen insanlara reklamla beğendirtilmiş ve bu beğenen insanlara her paylaşımımızı göstermek bizim insiyatifimizde olmalı. Paylaşımlarımızı beğenmeyen kullanıcılar sayfalarımızı beğenmekten vazgeçerler olur biter. Facebook neden böyle bir müdahalede bulunuyor? Kafamda 50k-100k sponsorla reklam planı varken erişimlerde çok ciddi sorun olması nedeniyle vazgeçiyorum. Türkiye bazında Facebook'a bu konuda dava açılsa bir netice alınabilir mi? Mahkeme kararını takarlar mı? Çünkü ben eminim ki iş yargıya gitse bunun ************** olduğu kesinlikle anlaşılacak. Yani parasını verdiğin bir hizmeti kullanamıyorsun. Acaba bu şekilde bir sonuç çıkar mı? Facebook biz zaten bunu reklam politikalarımızda belirtmiştik diyerek işin içinden çıkabilir mi? Bu dediğim boşa kürek çekmek mi olur? Fikirlerinizi paylaşır mısınız?