• 14-09-2020, 12:27:25
    #1
    Merhaba,
    PayTR'nin dağıtmış olduğu modül kurulu.

    Müşteri geliyor, kredi kartı ile öde diyor, kart bilgilerini giriyor;
    - bakiye yetersiz
    - 3d şifresini girmedi yada sayfayı terketti

    Bu durumda ödeme başarısız uyarısı paytr modülü siparişe ekliyor ama opencart sanki sipariş başarılıymış gibi müşteriye ve bana epostaları atıyor, başarılı siparişlerin içerisine atıyor ve panelde görülüyor. (olması gereken eksik siparişlere düşmesi ve eposta bildirimlerinin gitmemesi, mesela netgsm modulü var, o bu durumu algılıyor ve sms gitmiyor)

    opencart 3.0.3.1 kurulu. Paytr modülünü bir iki defa güncelledim, değişmedi sonuç. Kendileri ile de iletişime geçtim defalarca ama bizim modülde hata yok diyorlar ısrarla.

    Çözüm önerisi olan var mı? Teşekkürler.
  • 15-12-2020, 22:30:20
    #2
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    Aynı sorun bizde de var. Hatta bizde ödeme oluyor eksik siparişlere atıyor ve her dakika da bir müşteriye ve bize bildirim maili yolluyor sistem. Eksik siparişlerden hazırlanıyor a alınca mail yollama kesiliyor. Paytr sorunu kabul etmiyor evet geri dönüş URL olmuyor bize diyor.
  • 18-01-2021, 20:26:15
    #3
    Bu konuyu sorunu çözemediğim için güncelliyorum. Bakmadığım bir şey kalmadı sanırım, her şey muntazam.

    Müşteri geliyor, kredi kartı ile öde diyor, bilgileri giriyor sonra 3 d şifresi geliyor ama girmiyor yada sayfayı terk ediyor. Yaklaşık 10dk sonra da sipariş epostaları gidiyor hem ona hem bana.

    Bu sipariş epostasının içinde Ödeme durumu: başarısız yazıyor ama eposta içeriği başarılı sipariş epostası gibi, yanıltıyor.

    Çok ilginç, Netgsm kullanıyorum, o mesela bu durumda sms atmıyor bana, gerçekten ödeme başarılı ise atıyor.

    Paytr - modül sorunsuz diyor
    Hata Log - Yok
    Sayfa düzgün, normal insanlar başarılı şekilde ödüyor.

    Sorun ne olabilir?
  • 18-01-2021, 20:29:01
    #4
    %90 Ödeme Sayfasından Kaynaklanıyordur. Modüllerinde Bir Sorun Yok.
  • 18-01-2021, 21:12:40
    #5
    CROSAIRSOFT adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    %90 Ödeme Sayfasından Kaynaklanıyordur. Modüllerinde Bir Sorun Yok.
    PayTR modül sorunsuz kabul. Ben kullandığım Hepsiburada tarzı ödeme modulünü devre dışı bıraktım, klasik ödeme sayfası ile devam ettim ama 3d şifreyi girmedim; sonuç?
    - Yine aynısı. Ödeme Durumu başarısız ama sipariş başarılı gibi panele düşüyor, hem alıcıya hem admine mailler geliyor.