Payu mu ? İpara mı ? Banka mı ?
42
●23.018
- 18-02-2014, 12:22:43Merhaba arkadaşlar.Küçük çaplı bir e-ticaret sitesi için sanal pos entegrasyonu düşünüyoruz.Payu sistemini inceledim fakat biraz pahalı geldi.Sitedeki ürünler öyle yüksek kar marjı ile satılmayacak küçük hediyelerden oluşuyor.İpara bana mantıklı geldi ama bu konuda tecrübesi olan site sahiplerinin de tavsiyelerine ihtiyacım var.Yada bu ikisi haricinde direk bankanın sanal posunu kullanmak nasıl olur acaba ? Hangi bankayı önerirsiniz ? Dediğim gibi payu sistemi belki ilerleyen zamanlarda işimizi görebilir fakat şuan bizim için önemli olan fazla masraflı olmaması.
- 18-02-2014, 15:23:32Payu tabiki de.
Akbank sanal pos mevcut ama sitemde sadece payu kullanıyorum.Sebebi ise payuda banka sayısı baya çok ve akbankın istediği sertifika baya pahalı kurtarmıyor bence. Tabi ilave olarak bankalar blokeli çalışıyor payu da ise cumaları ödeme almak daha çok işimizi geliyor. Tabi birde 5 6 banka ile çalışmak zor iş.
--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 15:23:32 -->-> Daha önceki mesaj 15:22:54 --
Bu arada sanal pos için vergi levhası şart ama payu içinde şart. - 18-02-2014, 15:41:36Cevaplar için teşekkürler.Şimdi anladığım kadarıyla payuda yıllık 600 tl gibi bir sabit ücret ödüyoruz. Bunun haricinde satılan ürün başına da komisyon alıyorlarmış fakat % kaç onu göremedim.İpara da ise aylık yada yıllık sabit bir ücret yok.İşlem başına %1.99 komisyon ve 0,15 TL işlem ücreti alıyorlarmış.Bu arada ipara da birçok bankayla çalışıyor. İkisi arasında bi kıyaslama yaparak devam edelim o zaman