• 26-12-2012, 18:40:40
    #1


    Konuk yazarımız Ali Oğuz, domain sektörü ile yakından ilgilenen bir alan adı yatırımcısıdır. Portföyündeki alan adlarının bir kısmını teknosfer.com'da listelemektedir.

    "Sıkı bir çalışmanın yerini hiçbir şey alamaz. Deha yüzde bir ilham ve yüzde doksan dokuz terdir." Thomas Edison

    Alan adı sektörüne yatırımcı olarak girmek istiyorsunuz, fakat nereden başlayacağınızı bilmiyorsunuz. Veya bir çok alan adı aldınız, kaydettiniz, kendinize bir portföy oluşturdunuz, ancak portföyünüzdeki alan adlarının hiç birine ciddi bir teklif gelmedi ve alan adlarının yenileme ücretlerini nasıl ödeyeceğinizi düşünüyorsunuz. Bir yerde yanlış yaptığınızı fark ettiniz ve yeni bir başlangıç yapmak istiyorsunuz. Sizin durumunuz hangisi olursa olsun bir yol haritasına ihtiyacınız var ve bu yazıda size ana hatlarıyla bir yol haritası sunmaya çalışacağım. Ancak öncelikle uyarmam gerekir: Bu yazı mucize bir formül içermiyor, sizin başarılı bir alan adı yatırımcısı olabilmek için almanız gereken yolu kısaltmıyor, yalnızca takip edilmesi gerektiğini düşündüğüm yolu tarif ediyor. O yolun her adımını sizin atmanız ve bunun için çabalamanız gerekiyor.

    DEVAMI İÇİN --> TIKLAYINIZ
  • 26-12-2012, 18:51:37
    #2
    Yeni katılan arkadaşların izledikleri politikaları gördükçe kendilerine çeşitli söylemlerde bulunsak da alınabiliyorlar. Dolayısı ile böyle bir kaynağın onlar açısından faydalı olacağına inanıyorum. Umarım tecrübelerden ders çıkarmasını bilip, gereksiz para sarfiyatının önüne geçebilirler.
  • 26-12-2012, 19:14:30
    #3
    Alıntı
    Siz mucit değil, yatırımcısınız. Yeni isimler düşünmek ve icat etmek yerine, insanların ilgisinin olduğu alanlardaki isimleri alıp sağlam yatırımlar yapmaya çalışın.
    Hocam çok güzel bir yazı,teşekkürler ..
  • 26-12-2012, 22:06:38
    #4
    vbx
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    Hakikaten güzel etkileyici bir yazı olmuş, tebrik ve teşekkür ediyorum.
  • 27-12-2012, 01:02:06
    #5
    Yetmissekiz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Hocam çok güzel bir yazı,teşekkürler ..
    Katılıyorum çoğumuzun bu hataya düştüğünü görüyorum bizim için kıymetli gibi görünen domainlerin işe yaramayacağını sonradan fark ediyoruz ve sıkıntı doğuruyor. Bundan dolayı boşa harcama yapılıyor. Şöyle düşünmek yerinde olacaktır, bir esnafa gidiyorum ve bir ürün istiyorum genelde aldığım cevap şöyle oluyor o ürüne talep yoktur bundan dolayı getirmiyoruz. Ürün satan bir mağaza sahibi kendi zevkine göre ürünleri alıp satmaya çalışması pek mantıklı olmayacaktır.