• 04-12-2012, 23:17:20
    #28
    bisiklet.tc 'yi sorguladım boştu parayı yatırdım ödemeyide onayladılar ama şuanda domain başkasında gözüküyor böyle bir rezillik görmedim.
  • 04-12-2012, 23:22:43
    #29
    bence ona vericeginiz para ile tanitim yazisi alip biraz reklam yapsaniz .com .net yada diger domainlerinize daha cok yararini gorursunuz
  • 04-12-2012, 23:23:37
    #30
    Deae adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    3-5 ay sonra göreceğiz burada atıp tutanları, eskiden 2005 - 2006 döneminde bilgili ve tecrübeli insanların fikirlerine önem verilirdi bu platformlarda, şimdi herkes herşeyin en iyisini biliyor ya, gelecekten haber verenler bile var aramızda.
    En basitinden size .co uzantısı örneğini vermek isterim. .tc uzantısının temsil ettiği ülkeyi telaffuz bile edemezken sırf milli duyguları hitap etmesinden dolayı bir pazar payı oluşturuldu. .co uzantısı Kolombiya'ya aitti. Ve bir dönem bu uzantı içinde bayağı bir talep patlaması oldu ama şu an bütün .co 'lar tabiri caiz ise pıtır pıtır düşüyor.

    Domain ihalelerini takip eder misiniz bilmem, bir dönem safi düşen .co 'lar listelendi. Taliplisi bile çıkmadı.

    .info, .biz uzantısını almayan firmalar, büyük firmalar hatta anlamsız bir biçimde .tc 'lere yöneldiler. Ama bu ilgili uzantının kıymetli olduğunu ya da öneminin olduğunu göstermez.

    Bugün .mobi uzantılar var. Hemen hemen bir çok kelimede bu uzantı bile doludur. Peki, nedir bu .mobi uzantısı? Mobil'in kısaltıması, ilgili uzantının çıktığı dönemlerdeki cep telefonları bu kadar gelişmiş olmadığı için o telefonlara istinaden yapılacak site ve app'ları temsil etmesi düşünülen bir uzantı idi. Ama ne oldu? Teknoloji zıpladı ve .mobi uzantısının kıymeti kalmadı. Ama insanlar hala ellerinde .mobi uzantılarını tutmaktalar. Sebep? Bir umut satılır, bir işe yarar düşüncesi. Ama boşa bekleyiş.
  • 04-12-2012, 23:23:47
    #31
    Fakirin Ekmeğidir Umut.. Yemeye Devam.... Yedirenlere Helal Olsun

    Bu Uzantı yıllardır asalak gibi duruyordu kimse yüzüne bakmıyordu. Adamlar Öyle Bir Pazarlama taktiği Çektiler'ki Takdir Etmemek İmkansız. Valla Böyle Salak Pazarlama Taktiği Sunanlara Nasıl Aldanıyorsunuz Gerçekten Hayretle İzliyorum.
  • 04-12-2012, 23:25:09
    #32
    Üyeliği durduruldu
    Know adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Fakirin Ekmeğidir Umut.. Yemeye Devam.... Yedirenlere Helal Olsun

    Bu Uzantı yıllardır asalak gibi duruyordu kimse yüzüne bakmıyordu. Adamlar Öyle Bir Pazarlama taktiği Çektiler'ki Takdir Etmemek İmkansız. Valla Böyle Salak Pazarlama Taktiği Sunanlara Nasıl Aldanıyorsunuz Gerçekten Hayretle İzliyorum.
    Abi, kör ölünce badem gözlü olur diye bilirdim. Bunlar, canlı körü badem gözlü yaptılar
  • 04-12-2012, 23:33:04
    #33
    Domainde yeni trend uzantı değil arkadaşlar.
    domain adının ahenginde ve sloganlaştırılabilir olmasında.
    jenerik menerik hikaye.jenerik artık com un dışında hiçbir önem arzetmediği gibi firmanın karizmasını da düşürüyor.
    ayrıca uzun isimli projeler için uygun kulağa hoş kısalmalar esprisi olan kısalmalar önemli.
    benim düşüncem bu.
  • 04-12-2012, 23:42:22
    #34
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    Turkcel,Avea, Garanti Bankası, Akbank, Denizbank, Finansbank, THY, Arzum, Regal, Ziraat Yatırım, Hürriyet, Limango,Enpara, Tamek, Tadım, Koska, Söke Un, Polenez, Şölen, Yörsan, Fıratpen, Genpa, Teknosa, Derimod, Mudo.

    şöyle bi liste var 490 lira vermezdim ama haber.tc vb domainler için boşada olsa 98 lirayı bağlardım risk almaya değer
  • 05-12-2012, 00:53:37
    #35
    Alım satım değil de site yapacak kişilere uygun olabilir. Jenerik domainler harici bu fiyata alıcı bulması zor gibi.
  • 05-12-2012, 01:07:58
    #36
    Parası olan için denemekten zarar gelmez düşüncesinde olan biriyim. Genelde aldığım hemen her domaine site kurarım. Şu an 200 domainden 180 inde site kuruludur. Bunların içinde haber ve rehber portalları da dahil olmak üzere.
    ilaclama.tc ve bocekilaclama.tc adlarini kısa süre de alexa da yükseltirim ama önemide yok fazla.
    Önemli olan google ın bu alan adının Türkiye pazarında olduğunu bilerek arama bölgesinde Türkiye'yi seçmemize izin vermesi.

    Burada birbirinize artistlik yapmanın anlamı olduğunu sanmıyorum. 1985 den beri bilgisayarla, internet Türkiye ye girdiğinden beri inernet ile uğraşıyorum. Ben daha işin başında görüyorum kendimi. Dost kazanmak her zaman daha değerlidir.

    Şu an için kafamda tek önemli olan konu Google ın TC yi türkiye olarak görüp görmeyeceğidir. Görmezse kötü deneme olur kaybedecek sadece 250 tl dir. Ama tc yi türkiye arama kriterlerine dahil ederse ozaman çok güzel olacaktır.