Sedo.com komisyon oranları?
5
●2.243
- 29-08-2012, 21:26:36Merhaba arkadaşlar sedoda komisyon oranlarının %10 %15 %20 arasında değiştiğini biliyordum, park edilmiş domain için %10 park edilmemiş sadece satışta olan %15 diğer şekli hatırlamıyorum da o da %20'ydi. bi domainimi parkettim park halindeyken teklif geldi ve bir fiyat verdim baktım ki %20 alıyor bu nasıl iş? belli gün sayısı içinde teklif gelirse mi %10 oluyor ben o gün sayısını mı aştım? değerli bilgilerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim. Teşekkürler.
- 30-08-2012, 00:59:09Benim bildiğim 2 tip komisyon var. Buy now olarak satışa çıkan domainlerin satışından sadece %10 alıyor. Eğer make offer yani karşılıklı arttırım azaltım şeklinde ise de minimum 50 dolar alıyor eğer satışı %10 u 50 doları geçerse bu sefer %10 komisyonu alıyor.
Yani Buy now ile satılan 200 dolarlık domain komisyonu 20 dolar olur.
Make offer ile satılan domainin komisyonu 50 dolar olur.
Eğer sistem değişmedi ise böyleydi yakın zamana kadar. - 30-08-2012, 01:11:00Min 50 USD olmak üzere
Buy now %10
Make Offer %15
olması lazım. Satış türüne göre %20'ye kadar çıkıyor.
http://www.sedo.com/us/sell-domains/...ains-overview/
Sale Type
Commission
Buy Now sale originating on Sedo's Domain Marketplace
in which the domain is also parked3 with Sedo
10% of sale price
(minimum fee applies for category II TLDs)
Sale originating on Sedo's Domain Marketplace
15% of sale price (minimum fee applies)
Sale originating on the SedoMLS® Promotion Network
20% of sale price (minimum fee applies)
Sale originating on the SedoMLS® Promotion Network that is sold as Buy Now and is also parked3 with Sedo.
20% of sale price (minimum fee applies for category II TLDs) - 04-09-2012, 03:48:25domain make offer'di bir teklif geldi baktım %20 komisyon diyor yanı fıyat cekıyorum %20 düşüyor neyse anlasamadık o müşteriyle anlasma ıptal oldu sımdı yenı bir müsteri cıktı ona fiyat cektim aynı domaine farklı komisyon. bunda %15 diyor. ilginc bir olay anlamadım bişe. USD değil GBP veya Euro olarak buy now secenegiyle yapmak istiyorum bi türlü olmuyor sadece USD cıkıyor. bunun yöntemi nedir? bir ara yapıyordum diye hatırlıyorum acaba yanılıyor muyum sadece premiumlarda mı o olay var.
- 10-09-2012, 15:47:37Üyeliği durdurulduDomain satisini Escrow.com uzerinden yaparsaniz daha az kesinti ile karsilasirsiniz.