• 07-11-2010, 16:12:14
    #1
    İnternet Alan Adları Yönetmeliği Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı...

    Yönetmelik alan adlarının en az iki en fazla altmışüç karakter uzunluğunda olabilecek. Alan adları bir defada en az bir, en fazla beş yıl süre için tahsis edilebilecek. Alan adı sahibinin verdiği bilgilerin doğru olmadığının tespit edilmesi, alan adıyla ilgili mahkeme kararının bulunması durumunda kapatılacak.

    Yönetmelik tarafından tr altında tanımlanan alt alanlar ".com", ".net", ".biz", ".info", ".bbs", ".name", ".org", ".web", ".gen", ".av", ".tv", ".dr", ".k12", ".tel", ".bel", ".gov", ".edu", ".pol", ".tsk" belirlendi.

    Alt alanları kullanacak meslek, kurum ve kuruluşlar ise şöyle:

    ".av" : Türkiye Barolar Birliği'ne kayıtlı serbest avukatlar, hukuk büroları ve avukatlık ortaklıkları.

    ".bel" : İçişleri Bakanlığı kayıtlarında yer alan belediyeler.

    ".dr" : Türk Tabipler Birliği'ne kayıtlı tıp doktorları, doktor ortaklıkları, hastaneler ve Sağlık Bakanlığı birinci basamak sağlık kuruluşları.

    ".edu" : T.C. Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) tarafından tanınan yüksek eğitim kurumları.

    ".gov" : Kamu kurum ve kuruluşları.

    ".pol" : Emniyet Genel Müdürlüğü ve bünyesindeki birimler.

    ".k12" : Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından onaylanmış okul öncesi eğitim veren kreş, anaokulu, ilköğretim, lise ve dengi öğretim kurumları.

    ".tsk" : Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde yer alan birimler.
    Kaynak
  • 08-11-2010, 09:12:40
    #2
    artık bu iş resmiyete binmiş oldu.



    Geçiş sürecinde satış ve devir
    GEÇİCİ MADDE 2 – (1) Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren üç yıl süre boyunca alan adlarısatılamaz ancak aşağıda belirtilen durumlarda başkalarına devredilebilir;


    bu maddeyi tam anlayamadım.
  • 08-11-2010, 18:08:28
    #3
    mcsa24 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    artık bu iş resmiyete binmiş oldu.



    Geçiş sürecinde satış ve devir
    GEÇİCİ MADDE 2 � (1) Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren üç yıl süre boyunca alan adlarısatılamaz ancak aşağıda belirtilen durumlarda başkalarına devredilebilir;


    bu maddeyi tam anlayamadım.
    3 yıl içinde nic.tr yerine TRABİS diye bir kurum kurulacak,o kurumun kuruluşundan sonra .tr domain satışları serbest olacak,o zamana kadar yani 3 yıl boyunca satış yapılmayıp,şu anki devir işlemleri devam edecek.