Domain Satışlarına neler oluyor?
37
●1.853
- 30-11-2009, 01:26:25bu durumu aşmak bence biraz uzun vadede olabilecek iş 1.cisi domain tüccarı arkadaşlarımızın domainlere gereken önemi ve kıymeti vermesi lazım 2.cisi domaine verilen parayı çöpe giden para olarak görmemeliler bir yatırım olarak görmeliler unutmasınlarki iyi bir domain alarak sadece kaliteli domain sahibi olmuyorlar hemde prestij sahibi oluyorlar piyasada.3.cü olarak uluslararası satışları takip etmek gerekir (LLL , LLLL, NNNN , NNN , LLN NLL ) hepsi için geçerli,bunlar takip edilirse burda bir domain arttırıma çıktığında " bu domainin ederi budur bende şu fiyata çıkarım " diyebilirler böylece satışlar gerçekleşir hakettiği fiyattan ve satıcıda domainini satmaktan çekinmez
- 30-11-2009, 01:33:19En basitinden bir örnek vermek istiyorum:
https://www.r10.net/1059899605-post1.html
https://www.r10.net/1059879339-post1.html
Belirttiğim kombinasyonlardaki 3 karakter net domainlerin tamamı kayıt edilmiş durumda. Yani hiç boşta bu tarzda domain mevcut değil LNL ve NLN leri bu konunun kapsamı dışında tutuyorum. Neredeyse reg fiyatından ucuz fiyatlara satılması için konular açılmış hiç ilgilenen yok. Bu gerçekten düşünülmesi gereken bir durum. Bu satış konuları bir yabancı forumda açılsa kesinlikle bu fiyattan ilk teklifler geldiği gibi arttırımda sürecektir. Buna da dikkat çekmek istiyorum. - 30-11-2009, 01:39:29varyemez adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
fiyatı uygun veriyoruz gene satılmıyor. bir diğer nedeni ise şu olarak görüyorum, bugün aylık 100-150 dolar getirisi olan siteler 300-400 liradan satılıyor. haliyle insanlar domain reglemek yerine bunlara yöneliyor. r10 da en çok kabaran bölüm site satışı bölümü bu nedenle de. - 30-11-2009, 01:43:49Millet konu açmaya korkuyor.
11 yaşında domain konusunu açıyor adam acil ihtiyacı var, max teklif 50-55 TL.
Ben olsam bende açmam. - 30-11-2009, 01:46:35Hemen piyasa analizi yapalım:
Konu: https://www.r10.net/site-satisi/49040...ha-pahali.html
şimdi google ı açın ve 6lo yazın, otomatik olarak 6lo.net tamamladığını göreceksiniz.
teknoloji. yazın, teknoloji.6lo.net tamamladığını göreceksiniz.
yanında o kadar domain de verecektim, ne oldu, satılmadı.
Madem öyle, zorla değil ya, bir daha neden satışa koyayım ki? R10 da gerçekten alıcı azalması var. - 30-11-2009, 01:50:064 harfli " com " domainler Sedo vs gibi sitelerde iyi teklif aldığı haberleri yayılınca elinde olan arkadaşlar r10'da buna yönelik konular açmıyorlar. bu nedenle konu sadece 4 harfli " com " lar üzerine ise nedenler arasına bunuda ekliyebiliriz... Domaine Hakkedilen Değer verilmiyor..
- 30-11-2009, 01:54:40Üyeliği durdurulduLLLL.COM domainler 10$ a alıcı bulmaya başlayınca umutlar kesildi gibi.varyemez adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
nedeni de insanların artık paralarını mucizelere bağlamaması bence.
1 ay önceydi sanırım. boşta domainler bölümüne 20 ye yakın boş LLLL.COM domain koydum.
bir de reglenen domainlerde kişilerin seçici olmaması da piyasayı berbat etti. - 30-11-2009, 01:58:104 harf com domainlerin şuan hiç boşta bulunmaması bile aslında bir değeri olduğunu gösterir. 9-10 dolara alınabilecek domainlerin içerdiği harfler bellidir ki bu domainler bile boşta kalmıyor .demokratik adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 30-11-2009, 10:08:55https://www.r10.net/3-4-karekterli-do...-karakter.html
alın bi tane de bu.. bunu digitalpointte açmış olsaydım fiyat 50 $ dan başlardı ve kesinlikle teklif alırdı diye düşünüyorum. yeni çıkan windows 7 versiyonu olan windows 7kn ile ilgili olarak 7kn.net ten daha iyi hangi domain alınabilir ki 7kn.com'dan başka
bence 3 karakter .net piyasası bitmiştir r10'da hatta domain piyasası da bitmiştir ya da bitmek üzeredir. bundan sonraki düzenlemelerde de bu piyasa canlanmayacaktır. zaten r10 bu konuda çok kötü. durumlara acil müdahele etmekten aciz, domain alıcılarını ve satıcılarını önemsemiyor. burada bir platform açılmış işleyişinde sıkıntılar var ama duruma müdahele etmiyor. gittigidiyor gibi bir açık arttırma sistemi geliştirilebilir ve r10 da bu satışlardan %5-10 komisyon alabilir fakat yapmıyor. bundan sonra yapsa da etkisi ne kadar olur bilmiyorum ama bi gerçek var; herkes 2-3 sene önce domainleri nasıl sattığını biliyordur. o ortam bitti artık, bir daha o bol teklifin olduğu günler gelmeyecek. kaçtır r10da domainlerin satılmadığı ile ilgili ya da çok ucuza gittiği ile ilgili konular açıyor çok eski domainciler, yalan da değil hani. o eski piyasayı kişisel hareketlerle canlandırmaya çalışıyorlar. bu konu da onlardan biri. ama ne bu konular ne de bundan sonraki kişisel hareketler domain piyasasını canlandırmaya yetmeyecek.
yigithanın dediği gibi domain reglemeyi bırakın arkadaşlar. hatta mümkünse backorderla domain almayı da bırakın çünkü aldığınız domain para etmiyor. adam burada afyon.net'i satıyor, 1500 tl'ye pahalı deniyor. sizin böyle bir domainden aylık kazancınız 1500 tl olmalı işlettiğinizde. eğer afyon.net'i snapnames'ten almak isteseniz 2500 $ gibi bi rakama alırsınız ama burada satmak isterseniz o konuda olduğu gibi verilecek fiyat 150 TL oluyor.
bence artık devir değişti; domaincilik gibi bi sektör yok. domainlere üşenmeyip site oluşturan, günde 3-5 değişik konu girerek ya da botla ordan buradan bişeyler çekip sitelerine hit kazandıran kişiler domainlerini hem rahat satıyorlar hem de domainlerin 1 sene içinde maliyetinin onlarca katını kazanabiliyorlar.
mesela mcsa24 arkadaşımızda inanılmaz güzel projelik domainler var. domainparket.com dan görebilirsiniz. çoğu domain de yaşlıdır, 3-4 senelik falandır. ama bunları bile öldüm parasına vermesine rağmen satılmıyor yeniden kampanya düzenliyor. yine satılmayacak 10 tlden satışa koycak. sistem onu buna zorluyor yapacak birşey yok. ama o tüm domainlerine bir şekilde site yapabilse google adsense'i yerleştirse 6-8 ay dayansa, sonra gelirli site diye site satışında satmaya kalksa eminim bu satışların 8-10 katı yüksek bir fiyatla sitelerini satacaktır, hadi satmadı diyelim elinde maliyetini çıkaran yüzlerce domain olacaktır. maliyetini çıkardıktan sonra tok satıcılık yaparak sadece yüksek tekliflere domainlerini satabilir.
yani uzun lafın kısası; domainler boşta durduğunda artık para etmiyorlar ne yazık ki.
DOMAİN ALIM-SATIM SEKTÖRÜ ARTIK BİTMİŞTİR, BU SON ÇIRPINIŞLARDIR. BU KATEGORİ 3-5 AY SONRA KOMPLE KAPANSA ARTIK KİMSE ÜZÜLMEZ.
