• 18-10-2009, 17:33:41
    #19
    Üyeliği durduruldu
    Adresposta katılıyorum.

    Herşeyden önce domain güzel ve com olacak.

    Başka uzantı iş yapmaz seo felan hikaye.
  • 18-10-2009, 17:39:27
    #20
    isletmeci adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Abim sen benim yazımı iyi okumamışsın,sanırım pmleşme sonucu bana karşı bi krılgınlığın var.Her neyse benim yazımda domainin ikamesinden bahsediyorum.Senin saydığın domainlerin ikameleri yok ! O domainlere biçilen fiyata zaten kimse bişe diyemez,ama tutupta bana abuk sabuk domainlere milyarlar çekmeninde anlamı yok !
    rica ederim üstünüze alınmayın ben size hitaben yazmadım asla kırılaganlığım söz konusu deildir.

    ben genel olarak yazdım
  • 18-10-2009, 17:46:59
    #21
    Domaine vereceğim parayı hem projeye hemde seo çalışmalarına veririm daha iyi.
    Domaininiz iyi ama içeriğiniz ve projeniz yetersizse kullnıcı zaten sitenizde durmaz. Ama domaininiz kötü içeriğiniz ve projeniz sağlam olsa kullanıcı siz sık kullnılanlarına mutlaka ekler zaten..
  • 18-10-2009, 17:49:51
    #22
    Ben bu durumu biraz da krize bağlıyorum. İnsanların her sektörde alım güçleri düştü. Yeni bir projeye para ayırmak dahi bu ortamda onlara korkutucu gelebiliyor. Durum böyle olunca domain alım ve satım oranları gözle görülür şekilde düştü. Alıcılar bir site kursa en iyi reklam sistemi olan google adsense dahi kullansalar istedikleri ücretleri günümüzde alamamaktalar. Herkes bekleme konumunda bana göre. Bu durum daha ne kadar sürer bilemiyorum ama dayanabildiğimiz kadar dayanmalıyız.
  • 18-10-2009, 17:51:06
    #23
    İnternet kullanıcısı herkesin bilgisi çok yüksek değil, o yüzden domain ne kadar çok akılda kalıcı ve siteyi anlatırsa, o kadar çok şansı var o sitenin tutmasının diye düşünüyorum.


    Abriass adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Adresposta katılıyorum.
    Herşeyden önce domain güzel ve com olacak.
    Başka uzantı iş yapmaz seo felan hikaye.
  • 18-10-2009, 17:56:12
    #24
    Olayı farklı yerlere çekmeyin arkadaşlar,domainin com veya net veya cn olmasından bahsetmiyoruz Domainlerde yaşanılan değer düşüklüğü ve durgunluktan söz ediyoruz.
  • 18-10-2009, 18:06:28
    #25
    Türkçe domainlerde bu sorun her zaman vardı zaten. Türkiye'de kaç kişi domain alıyor ki ? Elinizde en kral jenerik domainde olsa karşıdaki insan hep reg. fiyatına bakıyor , reg fiyatı 10 liraysa bana neden 400-500 liralık fiyat veriyorsun diyor.

    Domain ticareti tamamen şans işi. 1dy.net gibi bir ismi alırsınız 2 gün sonra bir firma size mail atar alan adınıza talibiz diye genelde ya yeni ürünlerin isimleri yada yeni kurulacak firmaların isimleri para ediyor. 2 karakter , jenerik vb. domainler kalmadı artık zaten 150 bin dolar verip 2 karakter domaini yeniden satmak için alamazsınız.

    ccTLD domainlerde ticareti çok büyük ölçüde düşürdü. Firmalar hangi ülkedeyse o ülkenin uzantısını alıyorlar.

    Anlayacağınız 1 değil , 5 değil , 10 değil.. Binlerce neden var... Domain ticareti için birazda şans gerekiyor. 40 küsür domainimi düşürdüm 4 ayda topu topu 2 domain satabildim o da harcadığım parayı çıkaramadı zaten.
  • 18-10-2009, 18:10:45
    #26
    piyasa türkiyede zaten hep kötüydü,kaliteli domain sahibi bir arkadaşımız kaliteli domainini getirip burda kendi vatanındaki bir insana satamıyorsa türkiyede piyasa diye birşeyden zaten söz edemeyiz .

    İsterseniz birkaç örnek veriyim domain satış bölümünden

    Mesela Turk10 arkadaşım neden mvx.net ini burda satamasın gitsin sedoda satsın?

    https://www.r10.net/3-4-karekterli-do...iyatlarla.html

    Yada erbain arkadaşım neden auy.net i yada dlf.net i gelip burda satamıyor sedoda satmaya çalışıyor.

    https://www.r10.net/3-4-karekterli-do...domainler.html


    Son olarak quale arkadaşım neden m6v.com domainini sedoda satmaya çalışıyor burda satamıyor ..

    https://www.r10.net/3-4-karekterli-do...m-m6v-com.html


    Çünkü alıcı yok .. Piyasa diye birşey yok .. Türkiyede zaten hiç piyasa olmadıki kötü olsun
  • 18-10-2009, 18:35:02
    #27
    Üyeliği durduruldu
    mcsa24 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Mrblar, arkadaşlar yaklaşık 5 yıldır aktif olarak bu piyasanın içindeyim.
    Sayısı yüksek olan bir portföye sahibiz bunu zati sölemeye gerek yok herkes tanıyor bizi.
    Son 6 aydır piyasa bir buğrana girmiş durumda,
    Bu nedenleri kendim çok araştırdım, birde sizinde düşüncelerinizi paylaşmanızı istiyorum.
    En büyük nokta bile elindeki domainleri elemeye başladı.
    Bir çok bu işi yapan kişi bizde değil birçok domaini uzatmadık.
    Bu konuda değerli düşüncelerinizi almak istiyorum.
    Şimdiden yorum yazan arkadaşlarıma tşk ederim.
    Mcsa24/ Sistem Mühendisi.
    çok güzel bir konuya değinmişsin abi bana göre bitiş sebebleri bunlar;
    1) Ekonomik krizin birçok sektörü teğet geçmesi
    2) Piyasada kendini firma zannedip milleti dolandıranların olması