• 01-10-2009, 15:34:32
    #1
    Bugün 'WinInDomain' isimli birinden bir mail aldım,

    'Hi, I'm interested in your domains listed for sale in your parking service. Please let me know your price, could you send a mail to me appended a list with your prices? Thanks.'

    burada domainlerim ile ilgilendiğini söylemiş ama detay girmemiş, maili Google'da arattım nameprosta bir konu buldum Help Needed Please - NamePros.com

    mailin scam olabileceğini söylemişler, tam olarak anlam veremedim neden böyle birşey yapsınlar ? birde mail başlığının yanında ! işareti var :s amaçları nedir.
  • 01-10-2009, 15:37:28
    #2
    Bu çok eskiden beri var bir tür lisans satmaya çalışıyorlardı.
  • 01-10-2009, 15:54:03
    #3
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    Genelde "scam" yapanlar hep ayni taktigi kullaniyorlar. Bu ya da benzeri mail atip domaininizi almak istediklerini soyluyorlar, sonra diyelimki siz bir fiyat veriyorsunuz, karsidaki elemanda diyorki; tamam verdiginiz fiyat uygun gibi gozukuyor, ama iki tarafinda magdur olmamasi icin en iyisi mi biz bir appraisal (fiyat degerlemesi) yaptiralim diyorlar ve appraisal yaptirmanizi istedikleri linki gonderiyorlar... Sizinde tahmin edebileceginiz gibi appraisal linki kendi firmalari... Ve ucretli appraisal yapiyorlar. Sonuc olarak size kendi firmalarinda appraisal yaptirmis oluyorlar ve domaini de almiyorlar...

    Dikkatli olun derim.

    Saygilar
  • 01-10-2009, 17:53:29
    #4
    ikinizinde dediği aynı kapıya çıkıyor yani, her halükarda kendi çıkarları için muhabbeti ilerletip bir zarara sokacaklar
  • 01-10-2009, 18:41:59
    #5
    Bebu adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    ikinizinde dediği aynı kapıya çıkıyor yani, her halükarda kendi çıkarları için muhabbeti ilerletip bir zarara sokacaklar
    Evet genellikle boyle malesef. Ama belkide size gercekten siteyi almayan biri denk gelmistir diyecegim ama zaten gercekten almak isteyen direk bir teklif verir diye dusunuyorum.